Kremali Köfte

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Elif tarafından 18 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    18 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.620
    Beğenildi:
    5.148
    Ödül Puanları:
    438
    Kıyma suda ıslatılmış ekmek içi rendelenmiş soğan ve tuz ilavesiyle iyice yoğrulur
    Bu kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ıslatılmış iki el arasında yuvarlanır,üzerleri basılıp yassıtılır.Yağlanmış tepsiye dizilir.
    Ateşte bir kaşık yağ işle soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılmış büyükce domates yada yarım kaşık domates salçası öldürülür.Üzerine yetecek kadar 1.5 bardak su katılır.Tepsideki köftelerin üstünde gezdirilir.Yeterince tuzda serpilir.Orta sıcaklıktaki ateş üzerinde ağzı kapatılarak 15 dk kadar pişirilir.
    Bu sırada bir kapta bir kaşık yağda yarım fincan un ateşde hafif kavrulur.Bunun üzerine karıştırılarak bir çay bardağı süt dökülür.Yine karıştırmaya devam edilir böylece muhalllebi kıvamına getirilir.Bu karışım köfte tepsisinin suyundan biraz alınarak karıştırılır.Sonra hepsi tepsideki köfteler üzerine dökülür.3 dk kadar kaynatılırak servis yapılır.