Kremalı Makarna

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 10 Mayıs 2010 başlatılmıştır.

    10 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    nefisyemektarifleri.com'dan alıntıdır...



    1 paket makarna
    1 küçük paket hazır krema
    1 kase mantar
    100 gr salam
    sıvıyağ ve tuz

    Makarnayı 1.5 lt kadar tuzlu kaynar suda haşlayalım.
    Makarna haşlanırken diğer taraftan da mantarları temizleyip doğrayalım.
    Teflon tavaya az miktar sıvı yağ koyup mantarları ilave edelim.
    Tavanın kapağını kapatıp mantarları kendi suyunda pişmeye bırakalım.
    Bu arada salamları makarnalar gibi şerit şeklinde keselim.
    Mantarların pişmesine yakın tencerenin kapağını alıp salamları ilave edelim.
    Salam ve mantarları beraberce bir iki dakika soteleyelim.
    Daha sonra üzerlerine hazır kremayı boşaltalım.
    Birkaç dakika daha pişirdikten sonra sosu ocaktan alalım.
    Bu sırada pişmiş ve süzülmüş olan makarnamızı çok az miktarda yağ koyduğumuz tencereye alalım ve hafifçe karıştıralım.
    Üzerine mantarlı sosu ilave edip karıştırarak sıcak bir şekilde servis yapalım.
     
  2. 10 Mayıs 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148