Kremalı Mantar Soslu Spagetti

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 20 Ekim 2010 başlatılmıştır.

    20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Alıntıdır...



    * Yarım paket spagetti
    * 1 kutu mantar konservesi
    * 1 adet soğan
    * 1 çay bardağı krema
    * 2 tatlı kaşığı kuru fesleğen
    * zeytinyağı

    Spagettiyi tuzlu ve bir çay kaşığı ucuyla koyduğunuz yağlı suda istediğiniz kararda 9-10 dakika haşlayın. Biz dişe yapışmayan, hamurlaşmamış kıvamda seviyoruz. Spagetti haşlanırken diğer tarafta yemeklik doğranmış soğanları az yağda hafifçe kavurup üzerine sudan geçirilmiş ince doğranmış mantarları da ilave ederek mantarlar pişinceye kadar kavurmaya devam edin. Mantarlar pişince 1 çay bardağı kremayı ve fesleğenleri mantarların içine karıştırın.
    Pişen makarnayı süzün. İsterseniz parlak olması için sudan geçirin. İçindeki vitaminlerin kaybolmaması için ben sudan geçirmiyorum. Çok az yağ ilavesi ile ateşte bir iki kez çevirin.
    Servis tabağına aldığınız spagettilerin üzerine kremalı mantar sosunu koyarak servis edin.
    Hemen yemeyecekseniz sosu ve spagettiyi ayrı ayrı saklayıp servis yapacağınız zaman ısıtın.
     
  2. 20 Ekim 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 12 Mart 2015
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. begum07

    begum07 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    1 Eylül 2014
    Mesajlar:
    1.164
    Beğenildi:
    113
    Ödül Puanları:
    78
    ellerinize sağlık teşekkürler :)