Kremalı Revani-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Elif tarafından 24 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    24 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.619
    Beğenildi:
    5.147
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    1 su bardagi sivi yag
    1 su bardagi irmik
    1 su bardagi yogurd
    1 su bardagi hindistan cevizi
    1 su bardagi un
    5 yumurta
    1 su bardagi seker
    2 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    serbeti icin malzeme
    3 su bardagi su
    2 su bardagi seker
    Krema icin malzeme
    3 corba kasigi misir nisasta
    1. bucuk corba kasi un
    5 corba kasigi seker
    1 litre sut
    1 cay bardagi hindistan cevizi
    1 paket krem santi toz
    uzerin icin sulemek icin antep fistigi

    Şeker ve yumurtalar kopurunceye kadar cirpilinir sivi yag, yogurd, hindistan cevizi, un, irmik, kabartma tozu vanilya eklenir mixserde 10 dakika daha cirpilinir icersine arzuya gore isterseniz cevizde ilave edebilirsiniz .daha sonra yaglanmis tepsiye dokup onceden isittiginiz firanda 350( 180) derecede 25 dakika pisirin
    Tepsiniz firina koyarken ayni anda serbetini hazirlayin serbeti pistikten sonra buz dolabinba koyunki sogusun
    tepsiniz cikti ve hemn serbetini ilave edin vee bırakın sogusun ayni anda baska bir tencerede kremayi hazirlayin ve kremayi sicakken revaninin uzerine dokun
    buzdolabinda kesmeden once tamenen sogumaya birakin afiyet olsun
     
  2. 11 Ocak 2010
    Konu Sahibi : Elif
  3. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    serbetlı tatlılardan cok hoslanmıyorum
    ama bu gel benı ye dıyo resmen :)
    gÖrÜntÜ muhtesem
    ınsallah dener ve tadınıda begenırım