Kremalı Tatlı-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve suri tarafından 6 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  1. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Süt kreması, vanilya ve pudra şekerinin uyumu kremalı tatlıda hayata buluyor. Özel misafirlerinize keyifle sunabileceğiniz kremalı tatlının hazırlanışı çok pratik!

    muhallebi pişince ılımasını bekleyiniz

    1 su bardağı süt kreması
    1 su bardağı pudra şekeri
    1 litre süt
    7 yemek kaşığı pudra şekeri
    Yarım yemek kaşığı margarin
    1 paket vanilya

    Tencereye; süt, pirinç unu, pudra şekeri ve margarini alın.
    Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin.
    Pişen muhallebiyi ocaktan indirip soğuması için kenarda bekletin.
    Kâsede krema ve vanilyayı iyice karıştırın.
    Soğuyan muhallebiye ilave edip karıştırmaya devam edin.
    Tatlı kâselerini suyla hafifçe ıslatın.
    Muhallebiyi kâselere pay edin.
    Buzdolabında bir gece beklettikten sonra servis yapın.
    Afiyet olsun
     
    Son düzenleme: 6 Aralık 2009
  2. 6 Aralık 2009
    Konu Sahibi : suri
  3. suri

    suri peri Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2007
    Mesajlar:
    397
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    [​IMG]

    Kremalı Tatlı