Kremalı Ve Mantarlı Tavuk

Konusu 'Tavuk Yemekleri' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 13 Şubat 2010 başlatılmıştır.

    13 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    Harika bir lezzet...

    Ellerimizi yıkayalım...

    3 yemek kaşığı tereyağı
    yarım bardak doğranmış soğan (veya 10 adet arpacık soğan)
    2 bardak doğranmış mantar
    tuz
    karabiber
    kekik
    3 yemek kaşığı un
    1 bardak tavuk suyu (veya su)
    1 bardak süt
    2 bardak doğranmış tavuk eti (tavuk ızgara eti daha lezzetli oluyor)
    bir avuç bezelye (dondurulmuş veya konserve de olur)

    Tereyağını eritin. Soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşayınca mantarları ilave edin. Tuz, karabiber, kekik serpin.
    Mantarlar solmaya başlayana kadar pişirin (kahverengileşmeden) Üzerlerine unu serpin. Birkaç dakika kavurun.
    Tavuk suyunu ve sütü ekleyin. Ateşi biraz arttırıp karıştırarak unla iyice karışmasını sağlayın. Tavuğu ve bezelyeleri ekleyin. Ateşi kısıp kremanın koyulaşmasını ve etin pişmesini sağlayın. Tadını kontrol edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
     
  2. 13 Şubat 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]

    portakalagaci.com'dan alıntıdır...