Krep (Fransiz)

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Kuzey tarafından 6 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    6 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Kuzey
  1. Kuzey

    Kuzey Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2007
    Mesajlar:
    2.039
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Önemli Detaylar: Krep hamuru ne kadar sivi olursa kreplerde o kadar ince olur, orjinalide ince olanlaridir.
    Yumurta beyazinin cirpilip son olarak eklenmesi yumusak olmasini saglar.

    Önce tereyagini eritin, sogumaya birakin. Sonra icerisine süt ve yumurta sarilarini ve bir cimdik tuzu ekleyip karistirin, yavas yavas unuda ekleyin.
    Yumurta beyazlari ayri biryerde cirpip bu karisima katin. Krep hamuru tamamdir.
    Isitilmis teflon tavaya kasik yardimiyla dökülür, tavanin cinsine göre gerek görülüyorsa yapismamasi icin önceden azicik yaglanabilir her iki tarafida cevrilerek pisirilir.

    250 ml. süt
    3 adet yumurta
    3 cay bardagi Un (150 gr.)
    1 yemek kasigi Tereyagi
    Tuz (bir cimdik)

    Krepler cikolata sosu, recel, bal... gibi tatli olarak yenildigi gibi, peynir, kasar, salam... gibi alternetiflerle istege göre tuzlu olarakta yenebilmektedir.
     
    Son düzenleme: 6 Aralık 2008
  2. 12 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Kuzey
  3. Elis

    Elis Guest

    ev yapimi krepi bizimkiler sevmez ama bunu deniyebilirim,yaptigimdan daha degisik bi tarif...resim olsaydi ,benim icin daha iyi olurdua.s