Krklklar iin estetie gerek yok!

Konusu 'Olgun Ciltler ve Sorunlar' forumundadır ve kumral_melek tarafından 1 Haziran 2007 başlatılmıştır.

    1 Haziran 2007
    Konu Sahibi : kumral_melek
  1. kumral_melek

    kumral_melek Aktif Üye Üye

    Katılım:
    30 Mart 2007
    Mesajlar:
    13
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    Kırışıklıklar İçin Estetiğe Gerek Yok!

    Kırışıklıklar İçin Estetiğe Gerek Yok!
    Uzmanlar yaşlanmanın altında yatan nedenleri bulma arayışlarında, cildin yaşlanmasının temel ilacının hücre yenilenmesi olduğunu buldular. Hücre yenilenmesinin temel maddesi ise protein.

    Hücrelerimizin yapıtaşları aminoasitlerden oluşmaktadır. Protein sindirilirken amino asitlere parçalanarak hücrelerin kendilerini yenilemelerinde kullanılır. Yeterince protein alınmazsa vücudumuzun yaşlanma süreci hızlanır.

    Bu basit gerçek, beslenmeye bakışınızı gelecek öğünden başlayarak değiştirebilir.



    En iyi protein seçenekleri

    Tam yağlı süt ve süt ürünlerinde ve kırmızı ette (sığır, kuzu, dana dahil) blo miktarda asit bulunmaktadır, dolayısıyla sınırlı porsiyonlarda tüketilmelidir. Onun yerine, balık, yumurtanın beyazı, derisi soyulmuş tavuk ve hindi göğsü tercih edilmelidir.

    Size balık yeter

    Genç kalmanızı sağlayabilecek besinler arasında ilk sırayı balık alır. Her türden balık doymuşluk oranı düşük yağla yüksek kalitede ve kolayca sindirilen proteinlerin kaynağıdır. Balığı öteki protein kaynaklarından ayıran şey içinde bulunan yağ türü ve yağ asidi miktarıdır.

    ·Deniz ürünleri besin açısından yoğundur. Dolayısıyla yüksek miktarda protein ve önemli oranlarda vitamin ve mineral içerir. Doymuş yağ ve kalori oranları da yüksek değildir.

    ·Deniz ürünleri temel aminoasitlerin tümünü sunan mükemmel bir protein kaynağıdır. Deniz ürünlerinde bulunan protein kolayca sindirilir. Bu açıdan her yaştan insan için mükemmel bir besin kaynağı oluşturur.

    ·Deniz ürünleri iyi bir B vitamini kaynağıdır. Sağlıklı gelişim ve büyüme için gereken kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor, kükürt, florin, selenyum, bakır, çinko, iyot gibi temel mineralleri sağlar.

    ·Çoğu deniz ürünündeki kolesterol seviyesi yüksek değildir. Balıktaki kolesterol oranı genellikle düşük olsa da kabuklu deniz hayvanlarında bu oran yükselebilir. Ancak kolesterol seviyesi yüksek olan kalamar gibi besilerde bile bu oran yumurtadakinden düşüktür.

    ·Deniz ürünlerinde çok az miktarda yağ bulunur. Bunlar da 'iyi yağlar'dır. Deniz ürünlerindeki doymuş yağ oranı da diğerleriyle karşılaştırıldığında çok daha azdır.

    Yemeklerinizde kırmızı et yerine balığa yer vermekle toplam yağ ve doymuş yağ alımınızı kayda değer ölçüde azaltabilirsiniz
    __________________
     
  2. 3 Haziran 2007
    Konu Sahibi : kumral_melek
  3. DXIXRXSXAH

    DXIXRXSXAH Aktif Üye Üye

    Katılım:
    6 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    87
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    canım sağolasın umarım bu kadar ı yeter..