Krokan(Gaziantep) tarifi

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve EU1 tarafından 27 Mayıs 2008 başlatılmıştır.

    27 Mayıs 2008
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    ikramlık tadımlık



    1 kg antepfıstıgı.
    650 gr seker.
    50 gr bal.
    300 gr cıkolata
    su

    Krokan(Gaziantep) yemeğinin Hazırlanışı :
    Suyun ıcınde sekerı erıt.balı ekle.karıstır.fıstıgıda ekle.tahta kasıkla sakız kıvamına gelene kadar karıstır.mermerın ustune dok.merdaneyle duzlestır.bıcakla sekıl ver.cıkolatayı benmarı usulu erıt.yaptıklarımız bu cıkolataya batırarak tavaya dızın kurusun.sonrada afıyetle yıyın.ınanın muhtesem
     
  2. 29 Haziran 2010
    Konu Sahibi : EU1
  3. meryemtepe

    meryemtepe Yeni Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2010
    Mesajlar:
    296
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Elinize Saglık