Krokanlı Parfe (6 Kişilik)

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve Elif tarafından 9 Mart 2010 başlatılmıştır.

    9 Mart 2010
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]



    3 Çorba Kaşığı Konyak
    3 Yumurta Akı
    7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
    400 gr Kremşanti
    100 gr Fındıklı Krokan
    300 gr Böğürtlen
    6 Kokteyl Kiraz
    2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı
    100 gr Vişne

    Yemeğin Tarifi
    Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin.

    Dikdörtgen şeklindeki bir kalıbı soğuk su ile durulayıp şeffaf folyo ile kaplayın. Kremalı karışımı kalıbın içine dökün. Üzerini bir bıçak yardımı ile düzeltin. Buzlukta en az 5 saat bekletin.

    Böğürtlenleri bir tencerede ısıtıp süzgeçten geçirin. Püreyi kalan pudra şekeri ile tatlandırın.

    Parfeyi buzluktan alıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarıp üzerindeki folyoyu alın. Parfeyi dilimleyin. Her bir servis tabağına 2 çorba kaşığı böğürtlen püresi koyun. İkişer dilim parfe ekleyin. Kokteyl kirazı ve şamfıstığı ile süsleyin.