Krokanlı Parfe-Resimli

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve cimcime81 tarafından 15 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : cimcime81
  1. cimcime81

    cimcime81 canım oğlum... Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.381
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    108
    yaz günleri için ideal

    ......

    3 Yumurta Akı
    7 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
    400 gr Kremşanti
    100 gr Fındıklı Krokan
    300 gr Böğürtlen
    6 Kokteyl Kiraz
    2 Tatlı Kaşığı Kıyılmış ŞamFıstığı
    100 gr Vişne

    Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. . Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın. Kremşantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayıp yumurtalı karışıma ekleyin. Vişne ve krokanları ilave edin.hepsini karıştırıp arzu ettiğiniz şekli vererek dondurun...servis yapmadan önce sevdiğiniz bir sos ile servis edin
     
    Son düzenleme: 15 Nisan 2009
  2. 15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : cimcime81
  3. cimcime81

    cimcime81 canım oğlum... Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.381
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    108
    [​IMG]

    afiyet olsun:))
     
  4. 15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : cimcime81
  5. eceda2003

    eceda2003 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    1 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    1.728
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    148
    Vişneyle Konyak demişsin ama orası yanlış mı yazılmış.Bide krokan dikdörtken etimek gibi birşey değil mi?
     
  6. 15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : cimcime81
  7. cimcime81

    cimcime81 canım oğlum... Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    3.381
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    108
    konyak var asıl tarifte ama ben konyaksız yaptım...silmeyi unutmuşum..:))))krokan da bir tür şeker canım...fındıklı oluyo genelde...onu şekeri teflon tavada su koymadan eritip içine fındıkları atarak yağlı kağıdın üzerine dök..soğuyunca sertleşir...ufak parçalar halindekır...