Kubbe Pasta-Resimli

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve pembe_bal10cuk tarafından 5 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  1. görüntüsü güzel lezzetli bi pasta



    Dolgusu için: 1 Paket Kremşanti
    İçi: 1 Kavanoz Reçel

    4 Yumurta
    4 Yemek Kaşığı Su (ılık)
    6 Yemek Kaşığı Şeker
    1 Paket Vanilya
    5 Yemek Kaşığı Un
    4 Yemek Kaşığı Nişasta
    Yarım Paket Kabartma Tozu

    Yumurtanın aklarını ayırın. Yumurtanın sarılarını, şeker ve vanilyayı 5 dakika çırpın.
    Yumurtanın aklarını karbeyaz olana kadar ayrı çırpın.
    Bu iki ayrı karışımları birleştirin ve suyu ilave edin.
    En son olarak, un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin.
    Fırın tepsisine Yağlı kağıt serip yayın, 170°derecelik fırında pişirin.
    Pandispanya pişer pişmez, Reçeli içine sürüp sıkı bir rulo yapın.
    Yine sıkıca strece sarın buzdolabına kaldırın, bir gece.
    Ertesi gün Kremşantiyi hazırlayın. Pandispanyayı buzdolabından çıkarın. Strecinden ayırın. Yaklaşık yarım santim kalınlığında dilimleyin.
    Derin bir kabın içine dilimlerden kenarlarına dizin.
    Içine krem şantiyi doldurup, kalan dilimlerle üzerini kaplayın
    Streçle üzerini kapatın, ağırlık yapması için üzerine bir tabak koyabilirsiniz.
    Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin, ama dilerseniz bir günde kalabilir
    Servis edeceğiniz zaman, strecini kaldırıp servis tabağına ters çevirin.
    Alıntıdır.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 11 Şubat 2009
  2. 5 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  3. [​IMG]ALINTI...........
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 11 Şubat 2009
  4. 6 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  5. aysecikcik

    aysecikcik sağlıklıyım...yeter bana Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    1.507
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    süper görünüyor,reçel olarak hangi reçeli kullanmalıyız,vişne veya çilek reçeli yakışabilir diye düşünüyorum,ekleme yaptığınız için teşekkürler hemen deneyeceğim :1hug:
     
  6. 6 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  7. hangi reçeli severseniz ama renk olarak pembe yakıştıgı için çilek yada vişne
    afiyet olsun şimdiden
     
  8. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  9. kleshtina

    kleshtina Bir kedim bile yook... Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2009
    Mesajlar:
    333
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    oy oy oy amanın ya tadından geçtim görünüşü yeter baya maharetlisiniz bakıyorum hiç çekemem güzel yemek yapanları en iyi ben olmalıyım:)))))
     
  10. 7 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  11. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    wowwwww bayildim harikaaaaaaaaa
    bunu kessinlikle denicem canim
    paylasimin icin cooooook tsklerrrrrrra.s.
     
  12. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  13. drobniyak

    drobniyak Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2008
    Mesajlar:
    77
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çok güzel bi görüntü.ben bu pastanın içine kremşanti değil muhallebi yapıp koyuyorum.tadan herkez tarifini istedi.gerçekten çok güzel oluyor.ama böylede deneyecem.eline sağlık arkadaşım.a.s.
     
  14. 8 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  15. afiyet olsun arkadaşlar deneyin içine muahellebide çok güzel olur tabikidrobniyak
     
  16. 10 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  17. redlowe

    redlowe Popüler Üye Üye

    Katılım:
    20 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    396
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    reçel yerine marmeladda güzel olur değilmi
     
  18. 10 Şubat 2009
    Konu Sahibi : pembe_bal10cuk
  19. organiksheker

    organiksheker >>12.06.2010<< Üye

    Katılım:
    27 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.993
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    146
    gerçekten görünüşü harika içine şöyle bi karışım yapsak krem şanti içimi bayarda benim:)
    *1 su bardağı un( hatta 1 bardakdan 2 yemek kaşığı eksik un koyup,nişastayla tamamlayınca daha iyi
    oluyo)
    * 1 su bardağı şeker
    * 1 paket vanilya
    * 1 kilo süt
    * 1 paket krem şanti
    * 50 gram margarin

    bildiğimiz tavuk göğsü aslında unu,şekeri,nişastayı,vanilyayı derin bi tencereye koyup karıştıralım üzerine sütü döküp orta ateşte pişirelim kaynadıktan sonra indirelim margarini koyup mikserle çırpalım daha sonra 1 paket krem şantiyi toz halinde döküp karıştıralım inanın bu pastanın içine süper olur bende buna benzer bi pasta yapıyodum pandispanyası kakaolu oluyodu içinede bu muhallebiyi koyuyodum süper oluyodu tavsiye ederim ellerine sağlık canım bu arada harika gözüküyo