Kudret narı şifa kaynağı

Konusu 'Bitki Sözlüğü' forumundadır ve EU1 tarafından 3 Ekim 2007 başlatılmıştır.

    3 Ekim 2007
    Konu Sahibi : EU1
  1. EU1

    EU1 Guest

    Uzun yıllardır, eski insanların şifa için kullandıkları kudret narı, günümüzde genç nesil tarafından pek tanınmıyor.

    Bursa'da tarihi belediye binası altındaki Çiçekçiler Çarşısı'nda senelerdir kudret narı satışı yapan Osman Demirci, kudret narının taze olarak ve yağda bekletilerek nasıl tüketileceğini broşür ile vatandaşlara öğretiyor. Kudret Narı'nın faydaları şöyle biliniyor:

    "Mide ülseri, bağırsak iltihabı, kabızlık ve gastrit için 40 gün süre ile tüketilmesi gerekiyor. İki şekilde tüketiliyor. Eylül ayında taze olarak çıkan kudret narı, olgunları balla karıştırılarak tüketilebiliyor.

    Olgunlaşarak kavuniçi rengi alan meyve, tabakta eziliyor, bir miktar balla karıştırılıp, sabahları aç karnına 1 çorba kaşığı yeniliyor. Üzerine hiçbir şey kullanılmıyor.

    En az 41 gün kullanılması tavsiye ediliyor. Taze meyve bulunmayan mevsimde ise, halis zeytinyağı içinde 6 ay bekletilen kudret narı ise her sabah bir çorba kaşığı tabağa konularak, 1 çorba kaşığı süzme balla karıştırılarak aç karna yeniliyor.

    Bu şekilde de 41 gün devam edilerek kabızlık, mide hastalıkları, iştahsızlık tedavi ediliyor. Hariçten ise yanıklar, kesikler ve yaralar için kullanılıyor.

    Kadınların vajina yaraları için de kullandığı zeytinyağında bekletilmiş kudret narı, açık yaralar için ise en çabuk iyileştirici olarak biliniyor."

    Çiçek Pazarı'nda satılan kudret narını eskiden beri evlerinde zeytinyağında muhafaza eden Bursalılar, olgunlaşanları alarak bu mevsimde kavanozlara hazırlık yapıyor.
    :nazar:
     
  2. 4 Ocak 2008
    Konu Sahibi : EU1
  3. zerrecik

    zerrecik Popüler Üye Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    299
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    108
    ben de bu sabah başladım kudret narına inşallah iyi gelir tadı biraz kötü ama napalım şifa için yiycez