Kulak Memesi Kıvamı Hakkında

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ozlemim tarafından 20 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    20 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  1. ozlemim

    ozlemim hasreti yendik biz bir'iz Üye

    Katılım:
    28 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.016
    Beğenildi:
    80
    Ödül Puanları:
    108
    arkadaşlar bu kulak memesi kıvamı terimi ile aram hiç iyi değil.
    bugün yaptığım kurabiyeler taş gibi oldu. kulak memesini tutturamazken ondna daha yumaşak bir hamur elde edin yazıyordu.
    bişi merak ediyorum.
    kurabiye de ve poğaçadan hamurun kıvamı nasıl olmalı?
    ele yapışıp yapışmaması bir kıvam belirleyici etkenmidir??
    annem bana hamur eline yapışmasın diyor. bende elimdeki hamur gidene kadar un koyuyorum. hamurum sert oluyor.
    bu işin sırrını bilen lütfen anlatsın.
    hepinizi kucaklıyorum..
     
  2. 25 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  3. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    evet canım ele yapışıp yapışmaması kurabiye yada poğçaların kıvamını belirler ele yapışıyosa cıvık olmuştur hamuru o zaman unu azar azar ilave etmeliveyoğurmalı ele yapışmadığı zaman kıvamına gelmiştir,eğer çok sert olduysa biraz sıvıyağ ilave edilerek yumuşatılabilir hamur...
     
  4. 26 Ocak 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  5. janet

    janet Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2007
    Mesajlar:
    2.642
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    106
    icine koyduğun marğarin un süt bunların hepsi enğeller canım deneyerek öğrene bilirsin
     
  6. 19 Şubat 2009
    Konu Sahibi : ozlemim
  7. falanist

    falanist Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.813
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    kesinlikle deneme yanılma yöntemiyle öğrenilecek bir şey...tıpkı göz kararı malzeme kullanımı gibi