Külbastı Salatası

Konusu '* Diyet Özel Menü' forumundadır ve dids tarafından 22 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    22 Şubat 2009
    Konu Sahibi : dids
  1. dids

    dids f & d Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2007
    Mesajlar:
    6.543
    Beğenildi:
    14
    Ödül Puanları:
    148
    Diyet salata

    SOSUN TARİFİ
    Muhteşem lezzetli sosumuzu hazırlamak için bir kasenin içine; hardal, mayonez, sirke, limon suyu, tuz ve karabiberi koyup, çatalla iyice çırpalım. Sonra da üzerine azar azar sıvıyağı ekleyerek hep karıştırmaya devam edelim. Eh sonra ılık su ya da tavuk suyunu ekleyip, yine çırpalım.

    4 adet külbastı şeklinde hazırlanmış et (yani çok ince dövülerek hazırlanmış yumuşak et)
    1 demet marul veya
    1 demet kıvırcık veya
    1 adet atom salata ya da istediğiniz cins bir yeşillik olabilir.
    Varsa:
    1 su bardağı dolusu soya fasulyesi filizleri

    SOSUN MALZEMESİ
    2 yemek kaşığı acısız hardal
    2 yemek kaşığı mayonez
    3 yemek kaşığı sirke (herhangi bir cins sirke, hatta şarap sirkesi de olabilir)
    Yarım limonun suyu
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Yarım su bardağı ayçiçek ya da zeytinyağı
    Yarım su bardağı ılık su ama tercihen ılık tavuk suyu

    Her zamanki salata hazırlığı için derin bir salata kasesinin içine elimizle iri iri parçaladığımız yeşillikleri yerleştirelim. Bu arada soya filizlerini de çiğden sadece yıkayarak yeşilliklerin üzerine serpiştirelim.
    Bir taraftan da külbastı etlerimizi ızgarada ya da yağsız teflon tavada 8-10 dakika kadar arkalı önlü kızartalım. Soğutup, bir kesme tahtasının üzerine koyduğumuz etleri parmak kalınlığında yani jülyen doğrayalım ve salatanın üzerine sıra sıra, düzgünce yerleştirelim.
    Hazırladığımız sosu etlerin üzerinden salataya gezdirelim. Ama bence bu sos miktarı çok gelebilir, isterseniz yarısını kullanın, diğer yarısını da ertesi günkü salatamıza saklayalım.