Künefe

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve KapRis tarafından 5 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    5 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : KapRis
  1. KapRis

    KapRis Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    HAZIRLANIŞI
    Tereyağından 1,5 çorba kaşığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıflerı ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın
    Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak kadayıfların yarısını yerleştirin. Uzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ılık fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.
    İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın.
     
  2. 9 Eylül 2008
    Konu Sahibi : KapRis
  3. nesemese

    nesemese Mevlam bizi koru.. Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.623
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Canım şerbetinin ölçüleri nerde bu tarifin?? :))
     
  4. 12 Eylül 2008
    Konu Sahibi : KapRis
  5. KapRis

    KapRis Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    canım serbeti nasılsa herkes bilir diye tarif etmedim :}
     
  6. 12 Eylül 2008
    Konu Sahibi : KapRis
  7. nesemese

    nesemese Mevlam bizi koru.. Üye

    Katılım:
    26 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.623
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    106
    Ama Kapriscim ben yaptığımda hep hamur gibi kalıyor, hiç güzel olmuyor. Güzel bir ölçü biliyorsan bizimle paylaşabilir misin??? Napim beceremiyom:KK43:((
     
  8. 12 Eylül 2008
    Konu Sahibi : KapRis
  9. KapRis

    KapRis Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    canım 6 bardak seker 5 bardak suyu kaynat icine yarım limon sık serbet kuyulastında yani 2 parmagını serbetle parmakların yapıs yapıs oluyosa serbet kıvamında demektır tatlın ılık olsun serbette el yakmıcak kıvamda olsun sonra tatlını kes vede serbetı uzerıne dok afiyet olsun bitanem:içelim:
     
  10. 16 Eylül 2008
    Konu Sahibi : KapRis
  11. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar Beğenilerinizi Belirtmek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız.
     
  12. 4 Aralık 2008
    Konu Sahibi : KapRis
  13. meltem44

    meltem44 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    15 Kasım 2008
    Mesajlar:
    639
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    108
    arkadaşlar ben künefeyi yapıyorum ilk birkaç dakika çıtır çıtır çok güzel sonra yumuşacık oluyor ne yapmalıyımCADIARZU
     
  14. 3 Şubat 2009
    Konu Sahibi : KapRis
  15. KapRis

    KapRis Aktif Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    676
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    canım kunefe aten yumusak olur oyle cok fazla cıtır cıtır olmaz