Kuntakinte :)

Konusu 'Kekler - Pastalar' forumundadır ve carbonxxx tarafından 6 Ağustos 2010 başlatılmıştır.

    6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : carbonxxx
  1. carbonxxx

    carbonxxx SatanistKesenPsikopatCat Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2009
    Mesajlar:
    2.433
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    148
    Harika bir brownkek ama ununa göre bazen kabarmama riski oluyor :KK43: Taze unla denenmesi tavsiye..

    Bütün malzemeler oda sıcaklığında olucak..

    4 yumurta
    1,5 su bardağı toz şeker
    1 paket kakao
    1 bardak süt
    1 paket eritilmiş margarin
    2 bardak un
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu

    Yumurta, şeker, kakao, süt ve margarini iyice çırpın ve bu karışımdan bir su bardağı ayrın. Daha sonra un(elekten geçirilmiş havalanmış) , vanilya ekleyim çırpın güzelce en son kabartma tozu ilave edip kısa süre çırpın. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayıp unlayın ve bu karışımı kalıba döküp 175 dereceli fırında pişirin. Fırından çıkarınca keki kalıptan çıkarıp üzerine bir kenara ayırdığımız sıvı karışımı döküp kekin çekmesini sağlayın. Mümkünse buzdolabında bir gece beklesin.. Soğuyunca servis yapın…
    İstersen içine fındıkta ekleyebilirsin..
     

    Ekli Dosyalar:

  2. 6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : carbonxxx
  3. HanimKelesimiGetir

    HanimKelesimiGetir TEK DİL TEK VATAN Pro Üye

    Katılım:
    20 Mart 2008
    Mesajlar:
    83.133
    Beğenildi:
    33.597
    Ödül Puanları:
    563
    Bir tavsiyede bulunsam kabarma açısından alüminyum yuvarlak tepsiler varya onlarada çok güzel kabarıyor bu kek bende yaptığım zaman onlarda yapıyorum..
    Birde sosunu üzerine dökmeden önce bıçakla keki şeritler halinde kesiyorum ki sosu içine işlesin diye yerken içindede o sosun tadını alıyorun..
    En sonunda bu kekten bende istiyommmmmmm koca bir tabak hemde ellerine sağlık çok güzel gözüküyor cokacimcoook cokacimcoook
     
  4. 6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : carbonxxx
  5. Egem

    Egem Yokluk içinde Cumhuriyeti kuranların torunuyuz. Pro Üye

    Katılım:
    26 Aralık 2007
    Mesajlar:
    21.623
    Beğenildi:
    9.435
    Ödül Puanları:
    238
    bende bu kekin yumurtasını sonra ekliyorum.yani yağ,süt,kakao ve şekeri çırpıyorum bir bardak ayırıyorum sonra yumurta un ve kabartma tozunu ekliyorum canım istedi bugün yapayım bari
     
  6. 6 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : carbonxxx
  7. ozde-01

    ozde-01 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    753
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize sağlık...
    görüntü çok iştah açıcı.
    Bizde bu keki margarin yerine sıvıyağ ile yapıyoruz.
     
  8. 10 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : carbonxxx
  9. carbonxxx

    carbonxxx SatanistKesenPsikopatCat Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2009
    Mesajlar:
    2.433
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    148
    ank06 haklısın canım aliminyum tepsilerde harika oluyor bende bir keresinde metal tepside yaptım çok kötü oldu aliminyum tepsiden şaşmamak lazım :KK66:
     
  10. 10 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : carbonxxx
  11. nursena07

    nursena07 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.916
    Beğenildi:
    2.758
    Ödül Puanları:
    163
    emeğine sağlık...
     
  12. 11 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : carbonxxx
  13. candy2009

    candy2009 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2009
    Mesajlar:
    283
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    1 paket kakao kaç gr