Kurban etim kokuyo yiyemiyoruz.

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve dogi45 tarafından 8 Aralık 2009 başlatılmıştır.

    8 Aralık 2009
    Konu Sahibi : dogi45
  1. dogi45

    dogi45 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2009
    Mesajlar:
    10
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    arkadaşlar....allah hepimizinkini kabul etsin .kurban bayramında koyun kestik .amma ve lakin kokuyo diye yiyemiyoruz.birazda yağlıymış herhalde.kıyma yaptırdık.maalesef yinede kokuyor.kokmaması için ne yapayım.veya nasıl tüketeyim bilemiyorum.yardım edermisiniz.
     
  2. 8 Aralık 2009
    Konu Sahibi : dogi45
  3. Yaren

    Yaren KÖPÜKCAN'ın aşçısı :)) Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.162
    Beğenildi:
    10
    Ödül Puanları:
    148
    canım malesefki koyun eti dana etine baya ağır oluyo ve kötü kokuyo.bol baharatla tatlandırıp öyle kullan inşallah lezzetli olur
     
  4. 8 Aralık 2009
    Konu Sahibi : dogi45
  5. alkim

    alkim Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    588
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    pişirmeden sıcak suyla yıkayın ve baharatlı pişirin faydası olur
     
  6. 8 Aralık 2009
    Konu Sahibi : dogi45
  7. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.492
    Beğenildi:
    1.755
    Ödül Puanları:
    238
    koyun eti yağsız olsada kokar..madem kıyma yaptırdınız biraz dana kıymayla karıştırın..köfte yaparsınız..köfte yaparken içine sarımsak,kekik te koyarsın.. kokusu 80&#37; azalıyor..
     
  8. 8 Aralık 2009
    Konu Sahibi : dogi45
  9. LOCA

    LOCA Kaçıyorum Kovalama! Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2009
    Mesajlar:
    9.738
    Beğenildi:
    260
    Ödül Puanları:
    153
    koyu eti bu kokar.nix in dediği gibi karıştırın dana etiyle o zaman azalabilir.yerimseniben birazda bol baharat falan koyun yenilebilir.
     
  10. 8 Aralık 2009
    Konu Sahibi : dogi45
  11. Dora

    Dora KoP Coşş HaYaT ztn boş =) Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2007
    Mesajlar:
    2.101
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaşlarında dediği gibi koyun eti doğası gereği kokar canım.
    kekik ilavesiyle kokuyu azaltabilirsin...
    sarımsak soğan ve karabiber hepsi bir arada daha hoş bir tat olur tabiii
     
  12. 8 Aralık 2009
    Konu Sahibi : dogi45
  13. YAMAN

    YAMAN * ben bir anneyim * Üye

    Katılım:
    26 Mart 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    Etlı yemeklere defne yapraĞı da Çok yakıŞır bılgın olsunn
     
  14. 8 Aralık 2009
    Konu Sahibi : dogi45
  15. Nil

    Nil KK Kro Pro Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    9.669
    Beğenildi:
    91
    Ödül Puanları:
    153
    ben kavurma ya bolbol baharat eekliyorum ....yemeklere de sarımsak ve defne yaprağı ...sarımsağı bütün de atabilirsin ...koku neredeyse yok oluyo...işkembe de de defne yaprağı ve sarımsak hiç kokutmuyor...