Kuru Fasülye Tavası

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve TopKek tarafından 21 Mart 2009 başlatılmıştır.

    21 Mart 2009
    Konu Sahibi : TopKek
  1. TopKek

    TopKek Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    bu tarif benim trabzondaki köyüme ait başka hiç bir
    yerde görmedim
    yemekten artmış bir tabak kuru fasülye yemeğini
    çok
    güzel bir şekilde değerlendirebilirsiniz ve atmamış
    lezzetli bir böreğe dönüştürmüş olursunuz

    önceden kalmış bir tabak veya daha fazla da olur
    değerlendirmek istenene göre kuru fasülye yemeğini
    derin bir kaba koyalım
    maydanozları,soğanları ve yumurtaları yıkayalım
    yemeğimizi yapmaya başlarken tavayı içine yağın
    yarısını koyarak ocağa alın

    kuru fasülye yemeği
    yarım demet
    maydanoz
    2-3 dal taze soğan
    3 yumurta
    beyaz un
    (varsa)1 kaşık mısır
    unu
    kızartmak için yarım
    çay bardağı sıvı yağ
    gerek olursa süt

    kuru fasülye yemeğini derin birkaba alın
    eğer hiç suyu kalmamış bir yemekse bir çay
    bardağı süt ekleyin (suyu varsa gerek yok)
    maydanozlar soğanları ince kıyım doğrayın
    içine bir yumurtayı kırın (bu aslında isteğe bağlı
    daha yumurta koyulmak istenirse koyulabilir)
    unu koyu bir kek kıvamı olacak kadar ekleyin
    ve kızmış olan teflon tavaya yarım santim
    kalınlığında dökün arada bir sallayarak
    yapışmamasına dikkat edin altı kızardıktan
    sonra varsa tavanızın kapağı (balık tavası kapağı
    gibi)yoksa uygun bir tabak yardımıyla alt üst yapın
    üzerine yumurtayı çırpıp dökün
    çevirdiğiniz taraf kızarırken yumurtada pişecek ve
    hem lezzet hem güzel bir görünüm vereceksiniz
    isterseniz diğer yüzeyede çevirerek tekrar yumuırta
    ekleye bilirsini

    ddediğim gibi bu bir değerlendirme yemeğ eldeki
    imkanlar kullanılar istenilen malzemyle
    lezzetlendirilebilir
     
  2. 21 Mart 2009
    Konu Sahibi : TopKek
  3. TopKek

    TopKek Popüler Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.023
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    arkadaşlar böyle evdekini değerlendirme yönünde tarifleriniz varsa hepiniz paylaşın
    gerçekten güzel şeyler olabiliyor
    ve bu tarifi gerçekten deneyin
    çok güzel oluyor ben bayılıyorum çouklarımda çok seviyor
     
  4. 6 Ocak 2010
    Konu Sahibi : TopKek
  5. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    babam makedon benım ve onların ordada kurufasÜlye yemegı degerlendırılır bÖrek olarak
    hatta annem hep fazladan yapar ertesı gÜn suyunu sÜzdÜrÜp kat kat kurufasÜlyelı bÖrek yapar
    yemegını hıc sevmem ama bÖregıne bayılırım