Kuru fasülyem güzel olmuyor

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve maison tarafından 13 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : maison
  1. maison

    maison Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Arkadaşlar bendemi kuru fasülyelerdemi bilmiyorum şöyle tane tane olmuyor yarısa eriyor ,yarısı bpişmiş,diğer yarısıda diri kalıyor.Fasülye karışıktır o yüzden dedim ama denemediğim fasülye kalmadı hepsinde sonuç aynı.birde örüntü olarak kırmızı seviyorum biber salçasıda ilave etmeme rğmen mat bir renk oluyor

    Sizce neden?
     
  2. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : maison
  3. EU1

    EU1 Guest

    toz kırmızı biber kullanıyruz yemeklerde rengi güzel oluyor. kru fasulyede sucuk ve yeşil biber de seviyoruz ve karabiber.
     
  4. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : maison
  5. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    ben genelde aksamdan islarim yani haslamam fasulyeyi..
    soganlarinida kavurmuyorum ben kucuk soganlardan atiyorum icine..
    birde düdüklüde yapiyorum..
    bence sen baska bir marka fasulye al,cunku paketler degisebiliyor..
     
  6. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : maison
  7. *seli*

    *seli* Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Nisan 2007
    Mesajlar:
    682
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Ben akşamdan tuzlu suda ıslatıp,ertesi gün güzelce yıkıyorum ve düdüklüde yapıyorum..
    Aslında sanırım işin sırrı biraz da düdüklü tencerede.
    Çünkü düdüklüyü alalı 2 sene oldu ve 2 senedir mükemmel oluyor fasulye vs. türü yemeklerim.
     
  8. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : maison
  9. EU1

    EU1 Guest

    canım bende düdüklüde yapıyorum kuru soğan yeşil biber hatta tavuk veya et suyu tabletleri olur ya ondan bi tane beştürlü karabiber
    k.pul biber biber ve domates salçası çok lezzetli oluyoo
    o yüzden komşuya bile hep yapıyorum
    geceden suda ıslat bende de bi kere öyle oldu fasülyem karışıktı diye
     
  10. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : maison
  11. singing kettle

    singing kettle Aktif Üye Üye

    Katılım:
    29 Mart 2008
    Mesajlar:
    552
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    ben fasulyeyei yaklaşık 1,5 gün islatıyorum.sonra düdüklüde 15 dakika düdük tısladıktan sonra kaynatıyorum. o suyunu atıyorum gaz yapmasın diye. yağ soğan salça kavurduktan sonra sucukları ilave edip birazcık onları ceviriyorum sonra haşlanmış fasulye ve sıcak su ilavesi ile biraz daha pişiriyorum. sonrada tencereyi fırına atıyorum birazda orda pişiyor.
    eşim çok yemek secer buna bayılıyor. birde televizyonda bir ahçı anlatmıştı bunu deneyin hakikaten farkı hissedin.
     
  12. 13 Haziran 2008
    Konu Sahibi : maison
  13. samyeli34

    samyeli34 Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.936
    Beğenildi:
    68
    Ödül Puanları:
    153
    bende fasulyeyı once bır kaynatmam:) cunku tv de fasulyenın kaynatılması bırşey degıştırmezmış.sankı banada fasulyenın vıtamını suda kalıyor gıbı geldıgı ıcın kaynatıp dokmezdım zaten ama yınede guzel olmazdı sagolsun bır yakınımız bana bır sır verdı sımdı kum gıbı dagılıyor agzımızda:) ama uzunca pışıyor 3 saat gıbı:) rengıde gıtmıyor tadıda deneyın gorun şöylekı:) kurufasulyemıze dogradıgımız soganı cıg olarak ekleyın uzerıne cıkacak kadar soguk su ekleyın kaynadıktan sonra en kucuk gozde pışmeye bırakın suyu azaldıkca 1 cay bardagı veya su bardagı soguk su katın fasulyeler ıstedıgınız kıvama geldıkten sonra bır tavada yagı kızdırın salcasını kavurun pışen fasulyeye dokun. bır 10 dk oyle kaynasın bıttı afıyet şeker olsun.(banada ılk soylendıgınde oyle şey olurmu yavs dedım kendı kendıme ama ınanın cok guzel oluyor ustelık etsız yaparım et sevmemde)
     
  14. 14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : maison
  15. maison

    maison Popüler Üye Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2008
    Mesajlar:
    104
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106



    bir deneyim bakayım umarım güzel olur
    tesekkürler
     
  16. 14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : maison
  17. prometheus

    prometheus Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.235
    Beğenildi:
    86
    Ödül Puanları:
    108
    Arkadaşım güzel olmamasının bir sebebi de fasülyenin cinsi olabilir..Şeker fasülye denilen bir cins var onunla dene bir kere çok lezzetli..Ayrıca suyunun daha berrak olması için haşladıktan sonra süzgeçte sucak suyla yıkarsan tortular gitmiş olur ve fasülyeniz daha berrak olur..
     
  18. 14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : maison
  19. nxixnxixm

    nxixnxixm nınım ve ata'm herşeyim Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    2.744
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    benim eski çalıştığım yerde yemek yapan kadın kfasulyeyi birgün önce ıslattığında
    suyun içinede akşamdan 1 dilim ekmek koyardı..
    ertesi günü o ekmeği çıkarıp syunu döküp öyle yapardı..
    çok lezzetli olurdu..
    ekmek fasulyenin gazını alıyo derdi...