Kuru fasulyeyi her yemekte haşlamakla uğraşmayın

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve asunagi tarafından 30 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : asunagi
  1. asunagi

    asunagi Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2008
    Mesajlar:
    198
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    :lepi::lepi:kuru fasulya ve nohutu haşlamanın pratik yolunu kaşfettim.keşfettim diyorum kendikendime tesadüfen oldu.bunu uygulayanlar vardır eminim.ben bilmeyenler için söyliyim.bi paket kuru fasulye yi(veya nohutu) düdüklüde haşlıyorum.ondan sonra buzdolabı poşetlerine koyuyorum az az ayırıyorum yemeklik pişirmek için.sonra onları buzluğa koyuyorum.pişireceğim zaman hemen buzluktan çıkarıp yemek yapıyorum.misafir falan gelince yemeklik bişiy yoksa çok kolay oluyo.:lepi:
     
  2. 30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : asunagi
  3. ilona

    ilona psikolocik deli Pro Üye

    Katılım:
    7 Eylül 2006
    Mesajlar:
    2.956
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    348
    bunu bende yapıyorum
    ama en son yaptığım nohutta kötü bi koku vardı bi anlam vermedim benneyaptımki
     
  4. 30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : asunagi
  5. Yaxsxama Dair

    Yaxsxama Dair Hercai hayat... Üye

    Katılım:
    9 Eylül 2007
    Mesajlar:
    621
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Ben nohutu bu şekilde buzlukta saklıyorum ama kuru fasulyeyi hiç denemedim denemekte fayda vara.s
     
  6. 30 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : asunagi
  7. Dishe

    Dishe ✿❤aŞk-ı KıYaMet❤✿ Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2007
    Mesajlar:
    4.003
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    146
    bende hep oyle yapıyorum fasulyemı ve nohutumu haslayıp dondurucuya atıyorum:lepi:
     
  8. 1 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : asunagi
  9. smhsmh

    smhsmh Kaan'ım Allaha Emanetsin Pro Üye

    Katılım:
    13 Şubat 2008
    Mesajlar:
    9.017
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    bende bu yöntemi 2 kişiyiz azıcık nohut veya fasulye ile ocak yakmamak için yapmıştım
    iyi oluyo
    ama sebzelerden kurulara yer kalırmı bilmem
     
  10. 1 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : asunagi
  11. eseraras

    eseraras Aktif Üye Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2008
    Mesajlar:
    129
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    evet güzel fikir arkadaşım ne kadar haşlıyorsun peki düdüklüdeCADIARZU
     
  12. 1 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : asunagi
  13. nevrosky

    nevrosky Doruk Paşa Sen Çok Yaşa Pro Üye

    Katılım:
    17 Mart 2008
    Mesajlar:
    12.988
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    196
    Ben de yapıyorum , çok daha kolay oluyor şahsen sonrası için.. :jeyyar:
     
  14. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : asunagi
  15. prometheus

    prometheus Popüler Üye Üye

    Katılım:
    7 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.229
    Beğenildi:
    78
    Ödül Puanları:
    108
    Ben de böyle yapıyorum hatta donmuş nohutu parçalamak zor olduğundan pet bardaklara bölüştürüp bir tencere pilava yetecek kadar ayırıyorum..Yaklaşık 10 bardak oluyor..Çok rahat ediyorum..
     
  16. 4 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : asunagi
  17. incisu

    incisu Popüler Üye Üye

    Katılım:
    4 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    1.291
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    benım esım nohutlu pılavı cok sever.bende pılavlara koymak ıcın buzdolabı poşetlerıne azar azar koydum.ama yemek yapmak ıcın hıc kullanmadım.bı ara denerım
     
  18. 9 Ağustos 2008
    Konu Sahibi : asunagi
  19. merve_92

    merve_92 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2008
    Mesajlar:
    107
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    bende nohut pilava bayılırım buzdolabı poşetlerine koyulup donduruluyor genelde