Kuru Meyveli Yulaflı Kurabiye(Fotoğraflı)

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve HuzunApla tarafından 7 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    7 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  1. HuzunApla

    HuzunApla Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    529
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    lezzetinden çatlamış kurabiyelerim

    margarin ve yumurta oda sıcaklığına getirilir.

    100 g margarin
    1 yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    3 su bardağı un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilin
    1 tatlı kaşığı tarçın
    1 su bardağı yulaf ezmesi
    yarım su bardağı kuru üzüm
    yarım su bardağı kuru elma
    yarım su bardağı süt

    kuru üzüm ve kuru elmalar yarım bardak süt ile bir kasede ıslatılıp yarım saat kadar bekletilir.
    meyve,süt ve yulaf haricindeki tüm malzemelerden orta sertlikte bir hamur elde edilir.
    yulaf ezmesi sütlü meyve karışımına eklenip 1-2 dakika bekletildikten sonra hamura eklenir. ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.(çok yumuşak olursa tekrar un ekleyin)
    ceviz büyüklüğünde hamur yuvarlanıp yassılaştırılır, aralıklı olarak yağlanmış tepsiye dizilir.
    önceden ısıtılmış fırında170 C'ta hafif kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirilir.
     
  2. 7 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : HuzunApla
  3. HuzunApla

    HuzunApla Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    529
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86