Kuru pasta ( tatli ve tuzlu ayrica resimli)

Konusu 'Bisküviler - Kurabiyeler' forumundadır ve hasretim34 tarafından 28 Mart 2009 başlatılmıştır.

    28 Mart 2009
    Konu Sahibi : hasretim34
  1. hasretim34

    hasretim34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.041
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    tarif yine baska bir siteden alinti ama yaptim ve cok güzel sonuc aldim herkese tavsiye ederim

    cikolatayi eritin ve sogumaya birakin

    1 su bardağından bir parmak kadar eksik tozşeker

    2 yumurta

    4 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı (yaklaşık 150 gr., oda sıcaklığında)

    2 su bardağı un

    1 paket vanilya

    Arasına sürmek için

    1 paket bitter çikolata (80 gr.)

    50 gr tereyağı

    Öncelikle çikolata sosunu hazırlayın ki, kurabiyeleri hazırlarken hafif soğuyarak koyulaşsın. Bunun için tereyağını eritin ve yağ sıcak haldeyken minik parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı tereyağının içinde bulunduğu kaba ekleyin. Çikolatalar eriyene ve karışım yoğun bir sos kıvamı alana kadar kaşıkla ezerek karıştırın. (Bu sosu birçok tatlınızda kullanabilirsiniz. Miktarını her 80 gr. çikolata için 50 gr. erimiş tereyağı kullanarak arttırabilirsiniz. Soğudukça hafif katılaşan çok lezzetli bir sos oluyor.)

    Hamur için toz şeker, küçük parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki margarin ve 2 yumurtayı bir kaba alarak mikserle yoğun bir krema kıvamı alana kadar çırpın.

    Başka bir kapta unu vanilya ile karıştırın.

    Vanilyalı unu, yumurtalı karışıma ekleyerek çok yumuşak ve ele yapışan, cıvık (!) bir hamur elde edin.

    Fırınınızı 160 dereceye ayarlayın.

    Hazırladığınız hamurumsu maddeyi bir krema sıkma torbası ya da aparatı yardımıyla yağlanmış tepsiye belli aralıklarda ve dilediğiniz büyüklükte sıkarak yerleştirin. (Ben minik yapmayı tercih ettim, bir de yıldız şeklindeki ucu kullandım bu görünümü elde etmek için.)

    Önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 10-15 dakika kadar, kızarıp sertleşmeden üzeri beyaz kalacak şekilde kurabiyeleri pişirin. Çok pişirirseniz sert olur ve güzel olmaz.

    Kurabiyeler soğuyunca, iç yüzeylerini hazırladığınız çikolata sosuna batırın ve hindistan cevizine bulayın. Başka bir kurabiye ile yapıştırarak sandviç görünümü verin. İşte bu kadar.

    Dilerseniz arasına çikolata sosu yerine dilediğiniz bir çeşit marmelat ya da dolgu kreması sürerek de deneyebilirsiniz.
     
    Son düzenleme: 28 Mart 2009
  2. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : hasretim34
  3. hasretim34

    hasretim34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.041
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    0
  4. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : hasretim34
  5. hasretim34

    hasretim34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.041
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    bu tarifde hamurun kivami önemli eger unu eksik gelirse piserken yayiliyor ve sekilleri bozuluyor eger cok gelirse sikma torbasindan sikilamiyorlar 1 bardak un yaklasik 150 gr
    birde firinin mutlaka önceden isitilmasi gerekli
     
    Son düzenleme: 28 Mart 2009
  6. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : hasretim34
  7. hasretim34

    hasretim34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.041
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    TUZLU KURU PASTA

    Malzemeler

    1 paket oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı. (ben her zamanki gibi tereyağı kullandım.)

    1 çay bardağı zeytinyağı (çiçek ya da mısırözü de olabilir.)

    1 çay bardağı yoğurt

    1 yemek kaşığı toz şeker ( silme)

    4 çay kaşığı tuz

    3 su bardağı un


    Üzerine sürmek için

    Yumurta sarısı

    Üzerini süslemek için

    Çörekotu ve susam

    Yapılışı

    Hamuru hazırlamak için oda sıcaklığındaki margarini, 1 çay bardağı sıvı yağı, 1 çay bardağı yoğurdu, 5 yemek kaşığı toz şekeri, 4 çay kaşığı tuzu ve 3 su bardağı elenmiş unu derin bir kaba alarak yoğurun ve yumuşak, ele yapışmayan elastik bir hamur elde edin.


    Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.

    Hamurları çok ince olmayacak şekilde merdane ile açarak dilediğiniz şekilde bir kalıpla keserek şekil verin.

    Kurabiyeleri yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpin.

    Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Çok fazla pişmesin, 15-20 dakika yeterli. Sürekli kontrol edin yanmamaları için. ınce olduklarından çabuk pişerler.
     
    Son düzenleme: 28 Mart 2009
  8. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : hasretim34
  9. hasretim34

    hasretim34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.041
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]

    pastahanedeki kurabiyelerden hic bi fark göremedim ben
     
  10. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : hasretim34
  11. mert

    mert Popüler Üye Üye

    Katılım:
    31 Ağustos 2006
    Mesajlar:
    1.608
    Beğenildi:
    9
    Ödül Puanları:
    148
    eline sağlık .hepside güzel olmuş.
    sadece bir sorum var.tuzlu pastaya o kadar şeker koymak tadını nasıl etkiliyor.bana biraz fazla geldi.
     
  12. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : hasretim34
  13. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    paylasimin icin tskler canim
    bu resimler senin yaptiklarinmi yoksa netten aldiginmi???
     
  14. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : hasretim34
  15. hasretim34

    hasretim34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.041
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    canim resimler nettekiler ama benim yaptiklarimda aynen resimdekiler gibi oldu.

    tuzlu kurabiye icinde haklisin canim degistirmeyi unutmusum banada fazla gelmisti bende 1 yemek kasigi kullanmistim degistiriyorum hemen
     
  16. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : hasretim34
  17. derman

    derman Gökkuşağı istiyorsan ;yağmura katlanmalisin. Üye

    Katılım:
    18 Ekim 2007
    Mesajlar:
    5.141
    Beğenildi:
    1.558
    Ödül Puanları:
    163
    ellerine sağlık canım maşallahın var çok hamaratsın
     
  18. 28 Mart 2009
    Konu Sahibi : hasretim34
  19. hasretim34

    hasretim34 Yeni Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2007
    Mesajlar:
    7.041
    Beğenildi:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    tesekür ederim canim ama pekde hamarat sayilmam net sago,lsun böyle resimlli olmasalar hayatta yapamazdimkii kizken kek bile yapamazdim daha yeni yeni aciliyorum yani :)))