Kuru patlıcan dolması

Konusu 'Dolmalar' forumundadır ve MeleklerKorusun tarafından 13 Temmuz 2008 başlatılmıştır.

    13 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  1. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    Önce dolmanın içini hazırlayın. Pirinci, tuzlu ve sıcak suda, yarım saat öncesinden ıslayın.
    Blendırdan geçirilmiş soğanı, bir tencerede zeytinyağıyla güzelce kavurun. (Sızma zeytinyağını şiddetle tavsiye ediyorum:)) Soğanlar pembeleşince, suyu süzülen pirinçleri de ekleyin. Pirinçler kavrulunca 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı da domates salçası ekleyin.
    Az miktarda kimyon, yenibahar ve kuru nane, bol miktarda karabiber ekleyin. Pul biberi de unutmayın. Eğer biber salçanız çok acı değilse pul biber miktarını çoğaltabilirsiniz de... Bir de 4-5 yemek kaşığı kadar nar ekşisini ekleyin. Yarım su bardağı kadar su ekleyip, pilav demler gibi kısık ateşte, ağzını kapatmadan pişirin.
    İçinizi hazırladıktan sonra kuru patlıcanları yıkayıp kaynar suya atarak haşlayın.
    Haşlanan kuru patlıcanların içine, dolma içini bir tatlı kaşığı yardımıyla dikkatlice doldurun. Çok sıkı sıkı doldurmamaya özen gösterin, yoksa pirinçler pişmeyebilir ve de dolmanın üzerinden fışkırabilir:)
    Doldurduğunuz dolmaları dik olacak şekilde tencereye dizin. Üzerine 1 bardak suyu gezdirin. 1 büyük çay bardağı zeytinyağının da yarısını gezdirin.
    Dolmayı 1 - 2 taşım kaynattıktan sonra altını kısın. Suyunu çektikçe su ekleyin. Yani biraz pilav gibi, demleyerek... Daha sonra kalan zeytinyağını da üzerine gezdirin. Tencereyi kulpundan tutarak hafifçe eğin. Tencerenin kenarında biriken yağlı suyu bir yemek kaşığı yardımıyla dolmaların üzerine gezdirin. Dolmalar pişene kadar bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Dolmalar pişince ocaktan alın ve servis edin. Afiyet olsun:)
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 7 Eylül 2008
  2. 27 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  3. Azeri kizi

    Azeri kizi Türkiye'mmm Üye

    Katılım:
    21 Haziran 2007
    Mesajlar:
    5.722
    Beğenildi:
    5
    Ödül Puanları:
    148
    Kuru patlican dolmasina bayilirim ben yaaaa.Hele o nar eksisi olmazsa olmaz.Ama ben icine birazcik kiyma da kavurup koyuyorum.
     
  4. 27 Temmuz 2008
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  5. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    mmm bayilirim patlican dolmasina..ben icine yesil sogan ve maydonozda koyuyorum incecik kiyip nar eksisiylede süper oluyor zaten..
     
  6. 4 Kasım 2008
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  7. kardelen18

    kardelen18 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.729
    Beğenildi:
    361
    Ödül Puanları:
    153
    daha hiç yemedim merak ediyorum tadını ama güzel görünüyor....
     
  8. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  9. giznur

    giznur GİZem ve ELvin'İN ANnesi Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2008
    Mesajlar:
    2.042
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    106
    ben ilk kez mardinli bir komşumda yemiştim bayıldım .. o günden beride hep pişiririm .. yalnız ben etlisini yapıyordum ...birde zeytin yağlısını deneyim .. paylaşım için teşekkürler..a.s.
     
  10. 5 Kasım 2008
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  11. MeleklerKorusun

    MeleklerKorusun Yorgun Savaşçı Pro Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2008
    Mesajlar:
    3.058
    Beğenildi:
    73
    Ödül Puanları:
    153
    arkadaşlar hiçbiriniz yanıltmak istemem..ben yapmadım..netten alıntı..ama kötü olacağını sanmıyorum..
    yapanlar lütfen paylaşsınlar..beğenip beğenmediklerinii
     
  12. 7 Kasım 2008
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  13. hazal_diren

    hazal_diren lafa bakarım laf mı diye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    4.094
    Beğenildi:
    605
    Ödül Puanları:
    238
    içinde kuş üzümü de olursa ve biraz acılı olursa çok lezzetli oluyor
     
  14. 12 Kasım 2008
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  15. AR_YA

    AR_YA Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    223
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    saol canım ya a.s.
    bu sene ilk kez 5 tane deneme mahiyetinde patlıcan kurttum kurudu kurumasın da nasıl pişer bu diyodum..çok iyi oldu bu tarifi:kahve: vermen benim için...
    hemen yapcemm:teytey:
     
  16. 24 Kasım 2008
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  17. BiRiCiGiM

    BiRiCiGiM askinin biricigi Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    740
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    108
    arkadaslar nar eskisini nerden buluruz tam olarak anlamadim patlican kurusunun lezzetli oldugunu bende duymustum ama hic yapmadim bende denemek istiyorum
     
  18. 25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : MeleklerKorusun
  19. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Nar ekşisi hemen hemen tüm marketlerde satılır canım..

    Beğenilerinizi Göstermek İçin Teşekkür Butonunu Kullanınız