Kuru Yufka Tatlısı (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve smeagol tarafından 6 Eylül 2010 başlatılmıştır.

    6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  1. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Amasya'da özellikle ramazan aylarında ve
    bayramlarda sıkça yapılan bir tatlı..Şerbetinden
    gözünüz korkmasın,o kadar hafif ki..Lezzeti ise
    inanılmaz.Ev yapımı olması ise en güzeli..
    Kuru yufka her yerde bulunamıyor ne yazık
    ki..Tesadüf 2 ramazandır oturduğumuz yerde bu
    yufkaları yapan bir bayan var.Ondan tedarik
    ediyoruz.Memleketinkiler kadar ince olmasa da
    nefsimizi körlüyor..
    Eğer çevrenizde bulabilirseniz,mutlaka
    deneyin..yerimseniben



    Büyük fırın tepsileri
    için 6 kuru
    yufka,küçük fırın
    tepsileri için 3 kuru
    yufka
    Islatmak için süt
    Sıvıyağ
    Bol ceviz

    Şerbet için birebir
    ölçüde şeker-su

    Kuru yufkalar,özellikle kenarları -kalın olması
    sebebiyle - dikkatlice önlü arkalı sütle
    ıslatılır,tavlanır.
    İlk yufka tavlandıktan sonra kenara konulur,2. yufka
    tavlanınca,ilk yufka yağlanmış tepsiye
    serilir.Yufkalar bu düzenle ara ara fırçayla
    yağlanarak küçük fırın tepsileri için 1.5,büyük fırın
    tepsileri için 3 yufka tepsiye serilir.
    Tekrar yağlama işleminden sonra bolca ceviz
    serpilir ve kalan yufkalar da aynı düzenle tepsiye
    yerleştirilir.
    En üste de yağlama işlemi uygulanıp,fırına
    verilir.Üstü kızarınca fırından alınır.
    Şerbet için bire bir ölçüde şeker ve su 5 dk kadar
    kaynatılır.
    Yufka ve şerbet biri soğuk biri sıcak olacak şekilde
    buluşturulur.
    Tatlı sıcak sıcak afiyetle yenilir..yerimseniben
     
  2. 6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  3. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
  4. 6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  5. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
  6. 6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  7. BEBEKKAFA

    BEBEKKAFA Yağmur'umu bekliyorumm:) Üye

    Katılım:
    7 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    2.684
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    61
    kaydirigubbakcemile3

    geçen gün babam yaptı bundan...

    eskiden yaparlarmış tarifini hatırlayamamış hatta taaa trabzondaki halamla konuşurken ona sormuş,geçen hafta ekleseydin söylerdimkaydirigubbakcemile3


    eline sağlık canımdelikafadulden
     
  8. 6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  9. BEBEKKAFA

    BEBEKKAFA Yağmur'umu bekliyorumm:) Üye

    Katılım:
    7 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    2.684
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    61
    bu arada evet çok lezzetliydi gerçekten....cokacimcoook
     
  10. 6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  11. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Çok teşekkür ederim bebekkafa..boshayallersmile
    Babamın babannesi de Trabzon-Sürmene'liymiş.Bir yerden benziyor işte damak tatları..
    Tadını bildiğine göre,afiyet olsun diyorum sana ve ailene..yerimseniben



    [​IMG]
     
  12. 6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  13. BEBEKKAFA

    BEBEKKAFA Yağmur'umu bekliyorumm:) Üye

    Katılım:
    7 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    2.684
    Beğenildi:
    8
    Ödül Puanları:
    61
    teşekkür ederizzzzzemuszemus
     
  14. 6 Eylül 2010
    Konu Sahibi : smeagol
  15. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    :asigim: