Kurufasülyenin Yumuşaması İçin

Konusu 'Yemek Tarifleri' forumundadır ve özlemmm tarafından 10 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : özlemmm
  1. özlemmm

    özlemmm Guest

    ilk kez yapmıyorum ama bu sefer nasıl bi kurufasulye aldıysam bi türlü yumuşamıyor.
    hem suda beklettim nerdeyse 24 saat,sonra kaynatıp haşladım yine de yumuşamıyor,bildiğiniz bi püf noktası var mı?
     
  2. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : özlemmm
  3. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    kurufasulye veya nohut gibi bakliyatlar eğer eskiyse çabuk yumuşamazlar düdüklüde pişirmeyi deneyin bence
     
  4. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : özlemmm
  5. EU3

    EU3 Guest

    içersine birazcık karbonat atın bakın nasıl yumuşuyor..ama herzaman denemeyin sadece böyle zor fasulye cinsiyle karşılaştığımızda en büük yardımcımız karbonat oluyor..
     
  6. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : özlemmm
  7. özlemmm

    özlemmm Guest

    yemeğin tadında bi değişiklik yapıyor mu peki?ne kadar karbonat atayım?
     
  8. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : özlemmm
  9. EU3

    EU3 Guest

    cnm nekadar pişirdiğini bilmiyorum ama sanırım yarım kilo filandır onada yarım çay kaşığı yeter tadını hiç almıyorsunuz merak etme yerimseniben
     
  10. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : özlemmm
  11. özlemmm

    özlemmm Guest

    düdüklü tencerem yok,beceremiyorum onları kullanmayıbenneyaptımki
     
  12. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : özlemmm
  13. özlemmm

    özlemmm Guest

    sağol canım hemen deniycem,ocağın üstünde kaynıyo kaç saattir.a.s.
     
  14. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : özlemmm
  15. PurpleRain

    PurpleRain what if i'm the bad guy? Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2008
    Mesajlar:
    8.294
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    146
    özlemmm ben pek beceremiyordum bakliyat pişirmeyi ama düdüklü tencereye alıştığımdan beri harika oluyor, al bence bir tane :)
     
  16. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : özlemmm
  17. özlemmm

    özlemmm Guest

    karbonatı attım geldim,bakalım nolacak:)
     
  18. 10 Ocak 2009
    Konu Sahibi : özlemmm
  19. azel_beliz

    azel_beliz zümrüt Üye

    Katılım:
    22 Kasım 2008
    Mesajlar:
    247
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    reis marka fasülye ve nohut güzel oluyor arkadaşlar kolay pişiyor tavsiye ederim...ve ayrıca en iyisi düdüklüde yapmak..özlemm arkadaşım, bende önceden kullanamaz,hatta korkardım düdüklüden ama 4 ay önce tefal clıpso marka düdüklü aldım ve çooooooooooooooook memnunum hiç bir tehlikesi yok ve çok pratik..fiyatı biraz yüksek sadece..