kurumuş zeytin !!!!! YARDIMMM

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve ashkom tarafından 27 Temmuz 2010 başlatılmıştır.

    27 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ashkom
  1. ashkom

    ashkom Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2009
    Mesajlar:
    804
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    hanımlar evde biraz fazlaca zeytinim vardı vaktinde bitiremedim ve çok kurudular
    sabah kahvaltıya koymadan önce kaynar suda bekletiyorum ancak öyle yiyebiliyoruz ama bu şekilde bitirmek imkansızkafamçokkarıştı

    kuru zeytini değerlendirmenin bildiğiniz başka yolları varsa lütfen benide bilgilendirin:sm_confused:

    şimdiden teşekkürler....
     
  2. 27 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ashkom
  3. Cicilikiz

    Cicilikiz Popüler Üye Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    1.972
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    106
    biraz tuzlu suya ıslatsanız faydası olabilir
     
  4. 27 Temmuz 2010
    Konu Sahibi : ashkom
  5. ashkom

    ashkom Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2009
    Mesajlar:
    804
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    sabahları kullanılcak kadarını ıslatıyorum zaten ama ertesi sabah daha kötü oluyo
    bana biraz daha uzun vadeli bişey lazım çünkü zeytin gerçekten fazla atmakda istemiyorum
    yinede teşekkür ederim CİCİLİKIZ
     
  6. 3 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ashkom
  7. PATKA

    PATKA Aktif Üye Üye

    Katılım:
    3 Mart 2010
    Mesajlar:
    239
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    zeytinli açma yada poğaça yaparak tüketmek istemezmisin fisfisfis
     
  8. 3 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ashkom
  9. HuzunApla

    HuzunApla Aktif Üye Üye

    Katılım:
    14 Mart 2010
    Mesajlar:
    529
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    kurudan kastın nedir tam anlamadım görsem belki yardımcı olabilirdim. yeşil zeytinin kuruduğuna hiç şahit olmadım, siyah olduğunu susuzluktan kuruduğunu tahmin ederek yorum yapayım. sanırım marketten aldın susuz br şekilde o da kurudu. özellikle ambalajı açık kalırsa kurur. zeytinimizi annem salamura yapar. bana susuz (tuzu üstünde, yıkanmamış) verir. ben içine çok az çiçekyağ koyarak çalkalarım. buzdolabına koyuyorum kavanozda şimdiye kadar kuruduğunu ya da bozulduğunu görmedim. ama önceden yıkamamak gerek. ancak yiyeceğin kadarını yıkayabilirsin. çünkü onun bozulmamasını sağlayan tuzdur. eğer tuzunu akıtırsan bozulur. o yüzden kullanacağın kadarını ıslatmaktan başka çaren yok. becerebilirsen tekrar tuzla salamura yapmayı dene ama tamamını bozabilirsin de. kalın tuz kullanarak salamura yapıyorlar.

    bir de arkadaşların dediği gibi çörek börekte kullanabilirsin. bir kısmını ılık suda bekletip yumuşat. sonra çekirdeklerinden ayırıp doğra ve buzluğa at. gerektiğinde oradan çıkarıp kullanırsın. keke poğaçaya. bir kısmını da robotta çekip içine çeşitli baharatlar ve sıvı yağ katarak kahvaltılık ezme yapabilirsin.
     
  10. 4 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ashkom
  11. ashkom

    ashkom Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2009
    Mesajlar:
    804
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    aslında çok isterim ayrıca çevremde zeytinli ekmeğimde çok sevilir misafirliğe gelen herkes özellikle ister
    ama ben zeytinleri çekirdeğinden ayıramadığım için kullanamıyorum.....
     
  12. 4 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ashkom
  13. ashkom

    ashkom Popüler Üye Üye

    Katılım:
    11 Mart 2009
    Mesajlar:
    804
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    108
    önce zeytinlerimin neden kuruduğunu anlatayım
    benim halalarım ve eşimin teyzesi zeytincilik yapan insanlar böyle oluncada bizim evimizde herzaman ihtiyacımıızdan fazla zeytinimiz oluyo .kuruyan zeytinler siyah zeytin aslında tuzlarıda içinde ama kilerde bi köşede unutulduğu için kurumuşlar.
    yanlış saklanmaktan değilde uzun süre beklemekten kurudular sanırım suda bekletmeyi yapıyorum tabi kullanmadan önce
    ben farklı yöntemler varmı acaba diye merak ettim


    bu arada kuruyan zeytin 5 kg kadar
    o yüzden kurtarmaya çalışıyorum
     
  14. 5 Ağustos 2010
    Konu Sahibi : ashkom
  15. azul

    azul Muchas Gracias a DİOS..! Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.243
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    Kaynar suyla yıkadıktan sonra,geniş bir kaseye zeytinleri alıp üzerine bol zeytinyağı ve

    bol limon ekleyip bir güzel karıştır,üzerine de poşet ya da bone geçir,o şekilde bi süre

    yani bi gün beklet dolapta ki yumuşasın,

    Sonra kapalı bi kutuya o şekilde koy,yiyeceğin zaman birazını alıp tabağa kullanırsın azar

    azar,bu şekilde kuruyacağını sanmıyorum,yine hafif kuruluk olursa yiyeceğin tabağa biraz

    zzeytinyağı limon eklersin yine.

    İnş. çözüm olur...