Kuş Üzümlü Kıymalı Börek( resimli)

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Barcman tarafından 22 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  1. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    yapımı oldukça kolaydır tadıda Sarıyer böreği gibidir

    1 kg yufka
    250 gr kıyma
    3 büyük soğan
    3 yumurta
    2 su bardağı süt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı köte baharı
    karabiber
    tuz



    soğanı küçük küçük doğrayın teflon tavaya koyup kısık ateşte suyunu bırakmasını sağlayın suyunu bırakınca kuş üzümlerini ilave edin( kuşüzümlerinin soğan suyuyla şişmesi için) soğanlar pişince kıymayı ilave edip kavurun kıymada pişince tuz ve baharatı ekleyip karıştırın fırın tepsinizi yağlayın
    3 yumurtayı çırpın süt ve sıvıyağı ekleyip karıştırın
    bu karışımı arada karıştırarak( yağ üste çıkar o yüzden) yufkalaın yarısını aralarına karışım sürerek tepsiye döşeyin ortaya kıymalı harcı koyun ve yayın yufkanın diğer yarısınıda aynı şekilde tamamlayın böreğinizi servis yapacak gibi kesin kalan karışımıda heryerine gelecek şekilde dökün
    180 derece fırında kızarana kadar pişirin afiyet olsun
     
  2. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  3. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  4. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  5. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Kuş üzümlerini sıcak suda bekleticezmi Ablacığım.?
     
  6. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  7. Barcman

    Barcman PR UZMANI Pro Üye

    Katılım:
    1 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    10.580
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    198
    hayır canım soğan suyunu salınca koyacaksın onlar bu suyla şişiyorlar
    ben zeytinyağlı dolmada öyle yaparım kuşüzümünü soğanla birlikte kavururum
     
  8. 22 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  9. icimdeki_sen

    icimdeki_sen 17.10.2014 miladim kizim Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.978
    Beğenildi:
    77
    Ödül Puanları:
    153
    off ablacim ya süpersin...
    ellerine saglik...
     
  10. 23 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  11. kurmis

    kurmis Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    8.180
    Beğenildi:
    25
    Ödül Puanları:
    148
    kuş üzümünü hiç bir yemeğin içinde bir türlü sevemezken,
    börek muhteşem görünüyor..
    off nasıl acıktım nasıl acıktım...
     
  12. 25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  13. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.494
    Beğenildi:
    1.756
    Ödül Puanları:
    238
    bhk bende hiç sevmem ama aynı bu börekten geçen hafta yeniköy börekçisinden aldık harikaydı...löp löp götürdüm... abloş eline sağlık...
     
  14. 25 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  15. neseli45

    neseli45 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    2 Nisan 2007
    Mesajlar:
    1.028
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    148
    Süper görünüyor yaaa. aynı annemin açarak yaptığı alt üst börek gibi olmuş. ellerinize sağlık.
     
  16. 26 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  17. kardelen18

    kardelen18 Guru Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    7.729
    Beğenildi:
    361
    Ödül Puanları:
    353
    bende deneyecem en yakın zamanda güzel görünüyor....emeğine sağlıkk
     
  18. 27 Kasım 2008
    Konu Sahibi : Barcman
  19. çokoprens

    çokoprens iki prens annesi Üye

    Katılım:
    24 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.776
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    106
    cumartesi günü gelecek misafirlere yapacağım bu böreği,umarım sizinki kadar güzel olur