Kütahya Köftesi

Konusu 'Köfteler' forumundadır ve Eylul tarafından 17 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    17 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  1. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    Tarhanayı üzerini örtecek kadar ılık suda 1 saat kadar bekletin ve bulguru da yarım saat kadar ılık suda beklettikten sonra ikisini karıştırın. Şişene kadar bekleyip, karabiber,tuz ve kıymayı ilave edin. Malzemeleri yoğurup, hamur yapın. Hamur köfte yapılacak kıvamda olmalıdır. Bu hamurdan misket iriliğinde parçalar koparıp, köfteler yapın. Tencereye üç su bardağı su koyun. Köfteler kaynayan su hafifçe çekilene kadar kaynar suda pişirilmelidir. Su kaynayınca köfteleri alın ve kalan suyu yoğurt ile karıştıtırp yoğurdu sulandırarak köftelerin üzerine dökün.Bu işlemin tepside yapılması tavsiye edilir. Tereyağını eritip, kırmızı biberi ve katın. Köftelerin üzerine döküp, servis yapın.
     
  2. 29 Temmuz 2009
    Konu Sahibi : Eylul
  3. Ceylan

    Ceylan BiHüzünSaklı ve BinUmutla Pro Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    12.898
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    198
    Kütahyanın sıkıcığını anlatmışsın Ellerine sağlık Kütahyaya gelin geldim cimciği ve sıkıcığını çok seviyorum :kedi:
    Nerden biliyorsun bu tarifi..opuyorumnanaktan