Kuymak(Mıhlama)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve mutahhara tarafından 10 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    10 Kasım 2008
    Konu Sahibi : mutahhara
  1. mutahhara

    mutahhara Everything is Fate Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2007
    Mesajlar:
    3.236
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    106
    Tereyağını tencereye koyun.
    Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun.
    Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın.
    Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişirin.
    Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin.
    Piştikten sonra sıcak servis yapın.