Kuymak (resimli)

Konusu 'Yöresel Yemekler' forumundadır ve moonserose tarafından 15 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  1. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    kuymak



    3 yemek kaşığı mısır unu
    1 yemek kaşoğı tepeleme tereyağ
    125 gr tel peynir veya kaşar yada lor peyniri
    3 su bardağı su

    tavada tereyağımızı iyice eritip köpürttükten sonra mısır ununu ekleyip bir iki dakika kavuruyoruz ve suyunu ekleyip altını kısıyoruz.10 dakika piştikten sonra peyniride ekliyoruz.tereyağ yemeğin üstüne çıkana kadar pişiriyoruz ki genellikle peyniri ekledikden 10 dakika sonra tereyağ üste çıkar. sıcak sıcak servis yapıyoruz.trabzonda bu yemeğin adı guymakdır ama diğer illerde muhlama olarak da geçer
     

    Ekli Dosyalar:

    • $kuymak.jpg
      $kuymak.jpg
      Dosya Boyutu:
      28,1 KB
      Görüntüleme:
      484
  2. 15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  3. laz_kxixzxix

    laz_kxixzxix rize merkez kopsun herkez Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.593
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    biz rizeliler ona muhlama deriz.
    trabzonlular kuymak der
    :eek:
     
  4. 15 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  5. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    evet rizeliler muhlama der hatta farklı bir peynir kullanıyorsunuz sanırım değil mi?
     
  6. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  7. laz_kxixzxix

    laz_kxixzxix rize merkez kopsun herkez Üye

    Katılım:
    14 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.593
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    106
    evet imansuz peynir kullanırız kaydirigubbakcemile3
     
  8. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  9. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.494
    Beğenildi:
    1.756
    Ödül Puanları:
    238
    3 su bardağı su çok değilmi? ben karadenizli değilim ama çevremdekilerden öğrendim...3 y.k. una 1 su bardağı su koyuyorum...peynirciden özel muhlama peynir alıyorum...ayy çok canım çekti...
     
  10. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  11. moonserose

    moonserose evli,mutlu,çok uykulu... Pro Üye

    Katılım:
    28 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.401
    Beğenildi:
    653
    Ödül Puanları:
    188
    una göre değişiyor canım su miktarı,ben yavaş yavaş ve uzun süre kaynattığım için 3 su bardağı koyuyorum genelde ama 2 su bardağıylada yaptığım oluyor.eskiden çocuklara mama niyetine peynirsizini yapıp yedirirlermiş çok besleyici bir yemektir
     
  12. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  13. Nadas

    Nadas Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.933
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    148
    ay bana ne oluyr ya..
    burda gördüğüm herşeyi canım istiyorr..
     
  14. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  15. nix

    nix birgül<3beliz Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    5.494
    Beğenildi:
    1.756
    Ödül Puanları:
    238
    çok doyurucu ve uzun süre tok tutuyo...sahur için ideal olabilir...
     
  16. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  17. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    evet canım bızde muhlama derlercokacimcoook
     
  18. 17 Nisan 2009
    Konu Sahibi : moonserose
  19. hxuxzxuxn_yxixlxix

    hxuxzxuxn_yxixlxix Popüler Üye Üye

    Katılım:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    7.682
    Beğenildi:
    6
    Ödül Puanları:
    146
    ınsanın ıcını yakmasa aslında dogru soyluyosun ama cok susatıyo ınsanı