Kuzu incik güveci

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve Elif tarafından 5 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    5 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    İncik parçalarındaki yağları ince ve keskin bir bıçakla iyice temizleyin. Ancak dış zarını bırakın. Çünkü zar, etler pişince dağılmasını önler. Temizleyip yıkadıktan sonra, etlerin her yanını kalın tuz ve taze çekilmiş karabiberle sıvayın. Etleri içinde sıvı yağı kızdırdığınız yayvan bir güvece sıra ile dizin. Orta ateşte ara sıra ters yüz ederek etleri kızartın. Kızaran etleri, yağından süzüp fırın tepsisine dizin. Soğanı, kerevizi, havuçları ve sarımsağı etleri çıkardığınız güvece atıp, beş altı dakika kavurun. Sirkesini, tavuk suyunu, eğer isterseniz birkaç damla limonu, defne yapraklarını, isterseniz tarçın çubuğunu sebze tenceresine atıp kaynatın. Kızarmış etleri içine ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ara sıra etleri altüst ederek iki saat civarında pişirin.
    Etler soğuyunca tencerenin yüzeyinde biriken yağı alıp atın. Etleri suyundan iyice süzerek geniş bir tepsiye alın, üstünü kapatın ve bekletin. Servis yapacağınız zaman tencerede kalan et suyundan bir sos hazırlamalısınız. Bu sosu yapmak için iki usul kullanabilirsiniz. Ya tencerede kalan suyu kısık ateşte pişirmeye devam edip yarıya inmesini bekledikten sonra ateşi söndürün. Etleri tabaklara aldıktan sonra üstlerinde suyu gezdirip yanlarına taze nane yaprağı koyarak servis yapın.
    Veya pişirme suyu soğuduktan sonra miksere koyup çekin ve ince bir püre haline getirin. Yeniden tencereye alıp kısık ateşte ısıtın. Servis tabaklarına incikleri dizdikten sonra üstlerinde sosu gezdirin ve tabağın kenarlarına yayın. Üstlerine taze nane yaprağı, limon dilimleri veya kalın elma dilimleri ile süsleme yapabilirsiniz. Afiyet olsun.