Kymal patates kroket

Konusu 'Et Yemekleri' forumundadır ve MATMAZEL87 tarafından 13 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    13 Nisan 2009
    Konu Sahibi : MATMAZEL87
  1. MATMAZEL87

    MATMAZEL87 kızını büyütmekte... Üye

    Katılım:
    8 Nisan 2009
    Mesajlar:
    2.895
    Beğenildi:
    27
    Ödül Puanları:
    148
    kolay ama lezzetlii



    Patates, kıyma
    • Soğan, domates
    • Sivri biber
    • Salça
    • Tuz ve karabiber
    • Kırmizi pul biber, nane, kekik
    • Fesleğen, maydanoz, kasar peyniri
    • Yumurta, galeta unu, zeytinyaği
    • Ayçiçek yaği, margarin

    Patatesleri soyun ve güzelce yıkayınız. Ardından patatesleri haslayınız.

    Diger bir tarafta Mikserle rendelenmis soganları az zeytinyagı konulmus tavada ilk önce soganları kavurun ardından domatesleri ve biberleri ekleyin ve kıymayı da tavaya koyduktan sonra harlı ateste kavurun kıyma suyunu saldıktan sonra salça, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, nane, kekik, feslegen ve maydanozu ekleyin ve kısık ateste suyu çekilene kadar kavurun.

    Diger tarafta haslanmakta olan patatesleri çıkarın ve patatesleri az margarin ile ezin içine arzunuza göre hazırlanmıs kasar peynirini ekleyip tekrardan karıstırın ve sıra tavada beklemekte olan kıyma harcımızı, ezilmis olan patateslerin içine yerlestirme de. İlk olarak avcumuza top yapacak sekilde patatesi alalım ve ortasına basparmagımızla hafifçe oyduktan sonra kıyma harcımızı yerlestirelim ve top seklini alıncaya kadar patatesle kaplayalım. Bu islemleri ezilmis olan patatesler ve kıyma harcımız bitene kadar tekrarlayalim.

    Hazirlanmis olan top sekildeki patatesleri ilk önce çirpilmis yumurtaya sonrada galeta ununa buladiktan sonra tavada kizartalim.

    Afiyet olsun.