Kzarm Dondurma Fried ce Cream (Resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve Libyana tarafından 12 Nisan 2009 başlatılmıştır.

    12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Kızarmış dondurma..
    İlk yediğimde tadı damağımda kalan yegane tatlılardan dersem abartmam sanırım..Müthiş bir lezzet,biz çok seviyoruz ve sevdiğim tarifleri sizlerle paylaşmak bana mutluluk veriyor..
    Bu tatlıyı genelde restoranlarda bulabilirsiniz- Çin mutfağına has..
    Mutlaka deneyin diyorum..
    Çıtır çıtır..



    Sert Dondurma
    Galeta unu
    Biraz sıvı yağ
    Krem şanti
    Çikolata sosu
    Arzuya bağlı meyvelerle ikram edilebilir
    Bal kaymak yakışıyor

    Zevkinize göre seçtiğiniz bir top dondurma,yanlız sert olması gerekiyor maraş usulu tercihimdir yoksa eriyebilir..Dondurmayı iyice galeta ununa buluyoruz heryerinin kaplanmasına çok dikkat ediyoruz PÜF NOKTASI burası..
    Gerekirse 3-4 kez aynı işlemi tekrarlıyoruz,3 saat kadar buzlukta bekletip kontrol ediyoruz açık yeri kalmamışsa sıvıyağda topları kızartıyoruz,en fazla 1 dakika..
    Ardından üzerine istediğimiz şekilde süslüyoruz..Ben şanti ve kendi yaptığım çikolata sosu ile süsledim..Servis tabaklarınızı buzlukta biraz soğutursanız daha iyi sonuç alırsınız..

    Ayrıca bu daha şekerli seviyorsanız corn flakes,tarçın,yumurta ekleyerek de deneyebilirsiniz..
     
    Son düzenleme: 24 Temmuz 2010
  2. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 19 Temmuz 2010
  4. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    of ya bu ne boyle
    bende merak ediyodum bunu nasil yapildigini
    annemler bi otelde yemisler anlatti dondurmayi kizarmislar diye diyodum bu nasil erimiyo diye
    simdi sein eklmen iyi oldu ben hep demiyomuyum sein elinden hic bi taif kacmiyo en zoru olsa bile
    ellerine saglik canim, kesinlikle tavsiye ederim diyomusun
    bide uzeri citir citirmi oluyo
    bidakine bende deneyim ya sert dondurma bulmam gerek su utulardaki olur heralde
     
  6. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ha bu arada simleride kullanmisin dikkat et bitmesin :)
    yeri gelince kullanirim demistin bak simdi tam yeri olmus
     
  8. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  9. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    canim yaaaaaaaa goruntu super valla bayildim libyanacim.bende duymustum kizarmis dondurmayi ama hic yemedim.
    bu arada yenilebilir simleri nerden aliyosun canim bende almak istiyorum
     
    Son düzenleme: 12 Nisan 2009
  10. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Arkadaşlar çok sağolun
    Ben simleri Kayseriye gittiğimizde aldım geçen aylarda,pasta cafe diye bir yerdi sanırım..
     
  12. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  13. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    bide canim bunu kizartirken bol mu olcak yagi yoksa azmi olcak
    heralde bol kizgin yagda daha iyi olur sanirimca
     
  14. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Çok güzel oluyor hakikaten,dene karar verirsin can çok da basitŞenizŞeniz
    Üzeri çıtır çıtır oluyor evet.
    Ama dediğim gibi iyice tutsun ve daha şekerli olsun dersen
    Corn flakes leri robottan çek,dondurma toplarını yumurtaya ve bu gevrek una batır istersen tarçın kat kızart..
     
  16. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Kızarmış dondurma


    MALZEMELER:

    Vanilyali Dondurma (Algida MaraS )
    Cornflakes
    2 yumurta
    vanilya
    tarcin

    YAPILISI:

    dondurmayi yumurtadan biraz buyuk toplar seklinde yapin
    uzerine kagit pecete konulmus bir tepsiye dizin ve buzlukta 2 saat bekletin
    yumurtayı vanilya ile iyice cirpin
    Cornflakes'i mutfak robotunda toz haline getirip icine yarim cay kasigi kadar tarcın attın.
    Buzluktan cıkardiginiz dondurmayi once yumurtayasonra cornflakese bulayip tekrar buzluga koyun.1 saat kadar sonra ayni islemi tekrarlayin Dondurmanin disi iyice kaplanmis olmali gerekiyorsa bir kere daha yapin .Sonra dondurmayi buzlukta bir gun daha tutupcok kizgin yagda 15-20 saniye kadar kızartıp hemencik servis yapin

    [​IMG]

     
    Son düzenleme: 18 Haziran 2009
  18. 12 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. nem

    nem 20♥06♥2010 Üye

    Katılım:
    27 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    7.331
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    146
    ya bende bulundugum yerde acaip ünlü bi cafe var oraya gitmiştim terayaglı kızartma dondurma var dedi garson ,şöle bi adama baktım dalga geçiio benle die..yok gerçekten var tavsiye ederim demişti ama bennn bildigimden şaşmayarak kesme dondurma yedimm..neyse bidakine deniycem bende:)