Kzlar yardm.... Etimek Tatls

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve AsiMavi tarafından 8 Ağustos 2009 başlatılmıştır.

    8 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  1. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    yarin aksam misafirim var.etimek tatlisi yapacagim.ustu krem santili.bu aksamdan yapip dolaba koymak istiyorum.acaba krem santisini bu geceden doksem bir sey olurmu lutfen cevap kizlar
     
  2. 8 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  3. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Asicim krem şantini misafirlerin gelmeden 2 saat kadar önce yaparsan daha iyi olur.Çünkü dolapta bekleyen krem şanti çok katılaşıp çatlayabiliyor.Ayrıca aklında bulunsun,krem şantiyi ayrıca hazırlamak yerine ,hazırladığın muhallebinin içine boşaltıp karıştırırsan daha hafif oluyor.Üstünde ki bir parmak kremayı görüp ağır diye burun kıvıran misafirler de ''Ne kadar hafif '' diye diye tatlıyı götürüveriyorlar.Kolay gelsin..:KK66:
     
  4. 8 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  5. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    krem şantiyi döküp üzerine streç film serersen hiç bişi olmaz bolca da hindistan cevizi serpersen daha lezzetlioluyorç
     
  6. 10 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  7. Payam

    Payam Hayat ben sana küstüm.... Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    140
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    vereliniortakben yapıyorum hiç birşey olmaz hava almazsa.ama nacizane tavsiyem servis etmeden önce üzerine bolca ince kıyılmış ceviz serpin cokacimcoook cokacimcoook
     
  8. 14 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  9. butterflys73

    butterflys73 Tek Bayrak Tek Millet Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    654
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    ben de geceden yapıyorum , daha güzel kıvam alıyor dolapta bekleyince ama üzerini mutlaka streçle kapatıyorum ... bir de servis yapacağım zaman üzerini bolca hindistan cevizi ile süslüyorum
     
  10. 28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  11. royall

    royall yaşamak herşeye rağmen Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    2.214
    Beğenildi:
    13
    Ödül Puanları:
    106
    bu tür sütlü tatlılar hazırlanınca 1 gece dolapta bekletildiğinde daha lezzetli oluyor
     
  12. 28 Ağustos 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  13. smeagol

    smeagol Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2007
    Mesajlar:
    3.745
    Beğenildi:
    1.455
    Ödül Puanları:
    238
    Asi tatlısını yaptı misafirleri yedi gitti bile sanırım..kaydirigubbakcemile3
    Ben yine de bir yorum daha yapmak istiyorum; etimek tatlısının üstüne hind.cevizi yakıştıramıyorum.Zevk meselesi..Ayrıca bir gün önceden yapıp koymak hususunda da birşey ilave etmek istiyorum,elbette bir gün önce yapıp koyarsanız birşey olmaz,yine yenir.Ama şahsen ben o şantinin bir gün önceden yapıldığını yerken de görünce de anlıyorum ve bu hoşuma gitmiyor.O yüzden aynı gün yapmasını tavsiye ettim,yoksa yiyen ertesi gün de yer,ondan sonra ki gün de....kaydirigubbakcemile2
     
  14. 4 Eylül 2009
    Konu Sahibi : AsiMavi
  15. Puantiye

    Puantiye en güzeli hiç doğmamış olmak........ Üye

    Katılım:
    9 Ocak 2007
    Mesajlar:
    334
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    86
    bencede...:eek: