Lacivert Restoran

Konusu 'Gurme Öneriyor' forumundadır ve Elif tarafından 25 Ağustos 2006 başlatılmıştır.

    25 Ağustos 2006
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Dört mevsim Lacivert Tarihi bir yalıda, muhteşem Boğaz manzarasına karşı, Ege ve Akdeniz mutfağının leziz tatlarını buluşturan bir mönü, elit bir servis sunan Lacivert Restoran, İstanbul'un "İyi ki yaşıyorum" dedirten, hayatı yaşanır kılan mekanlarından biri.

    Lacivert Restoran, Anadolu Hisarı'nda, denize sıfır konumdaki ünlü İkiz Yalı'da hizmet veriyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün hemen altındaki yalı, tarihi geçmişinin yanı sıra, Türk sinemasının siyah beyaz pek çok filmine de ev sahipliği yapmış. Türkan Şoray, Filiz Akın, Tarık Akan, Yılmaz Güney ve daha pek çok şöhret bu yalıda çevrilen filmlerde rol almış. Mekana girene kadar nasıl bir atmosfere adım attığınızı farkedemiyorsu-nuz. İçeri girdiğiniz andan itibaren Boğaz'm büyülü, muhteşem manzarası ile çarpılıyorsunuz. Orhan Veli'nin dediği gibi rakı şişesinde balık olmak, "Hadi gel" dercesine çırpınıp duran denize atlayıp, tepeden tırnağa laciverte kesmek İstiyorsunuz.

    Restoran yılın tüm aylarında açık. Yaz döneminde, bahar aylarının ilk günlerinden itibaren, yeşilin ve mavinin buluştuğu geniş bahçesi emrinize amade. Hafif esen rüzgar eşliğinde yenilecek bir öğle yemeği en zorlu günlerde bile kolaylıkla üstesinden gelebileceğiniz pozitif bir enerji veriyor insana. Akşam yemeğinden önce özenle hazırlanmış kokteylinizi yudumlarken, gün batınımın renk armonisini izlemek bir başka keyif. Romantik atmosferi ile sevgililer için de bulunmaz bir seçenek olan Lacivert, kış aylarında biri şömineli iki salonuyla konuklarını ağırlıyor. Şömineli salon çıtır çıtır yanan ateş ve dinlendirici odun kokusu eşliğinde 70 kişiyi ağırlayabiliyor. 60 kişilik Şahma-ran salonu ise camla kaplı cephesiyle Boğaz'ın mavisini ve Rumelihisarı'nın eşsiz görüntüsünü içeri taşıyor. Güler yüzlü, genç ve dinamik salon ekibi misafirlerine keyifli ve huzur dolu anlar yaşatabilmek içim kaliteli hizmet anlayışından ödün vermeden çalışıyor. Ben ise hala manzara sarhoşluğunda yemeyi unutmuş geçen tekneleri, uçan martıları seyrediyorum.. Bakalım böylesine güzel bir manzara eşliğinde neler yiyebiliriz. Mönü sağlıklı ve lezzetli Ege-Akdeniz mutfağından örneklerden oluşuyor.

    Türk mutfağının yanı sıra, şef Hüseyin Ceylan ve ekibi klasikleşen tatlan değiştirmeden, her sezon farklı lezzet ve sunumlar hazırlıyor. Portekiz usulü sarımsaklı, domatesli karides, asma yaprağına sarılmış patlıcanlı levrek, alaturka deniz ürünleri çorbası, vişne soslu ördek, çikolatalı sufle, Lacivert'e dair tatlardan birkaçı... Dört mevsim maviyi, dört mevsim İstanbul'u yaşatan Lacivert alacarte mönüsüne ek olarak, yeni lezzetler, farklı tatlar arayan misafirleri için yapımında özel ürünlere ve ihtisas çalışmasına gereksinim duyulan mönüler de hazırlıyor. Sebzelerin dayanılmaz hafifliği, deniz ürünleriyle birleştiğinde denizden damağa, lezzetler kanatlanıyor adeta. Lacivert'te ambiyansı, deneyimli bir DJ'in dünya müziklerinden seçtiği etnik tınılara yer veren müzik tamamlıyor. Mekanın işletmecisi Şerare Genç; Lacİvert'in dört dörtlük bir restoran olabilmesi hiç bir noktayı atlamamış. Servis her gün saat 12.00'de açılıyor. Alacarte mönüye 12:00 - 15:00 saatleri arasında %15 indirim uygulanıyor.
    [​IMG]
    Ayrıca misafirlerin seçimi doğrultusunda birbirinden lezzetli seçenekler arasından uygun fiyatlı set mönüler hazırlanıp sunuluyor. Lacİvert'in hafta sonu verilen açık büfe kahvaltıları da ünlü. Her Pazar saat 11:00-14:00 saatleri arasında sunulan zengin kahvaltıda peynir tepsisi, şarküteri bölümü, kendi fırınlarından çıkan poğaçalar, açmalar, börekler, tatlı köşesi, yumurta örnekleri sunulan yiyeceklerden sadece bir kaçı. İstanbul'un her yerinden Lacivert'e kolaylıkla gidebilirsiniz. Zira Rumelihisarı'ndan kalkan özel bir tekne, 5 dakika sonra sizi restorana ulaştırıyor. Restoranda özel günlere dair organizasyonlar da düzenleniyor. Yılbaşı partilerinde "eller havaya" diyerek coşuyor, sevgililer gününde romantizmin doruklarında yaşıyorsunuz. Lacivert catering hizmeti de veriyor. Bu hizmetten yararlandığınızda restoranın kendine özgü lezzetleri ve güler yüzlü servis elemanlarının kusursuz hizmet anlayışıyla konuklarınızı ağırlıyorsunuz. Yeni hizmete sokulan evlere servis paketi ise misafirlerinizle paylaştığınız anları unutulmaz kılıyor.
    ADRES

    Körfez Caddesi No: 57/A Anadoluhisarı / İSTANBUL
    Telefon:0216 413 42 24
    Faks: 0216 425 19 74
     
  2. 20 Şubat 2009
    Konu Sahibi : Elif
  3. Mikla

    Mikla fashionist'anbuL. Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2009
    Mesajlar:
    643
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    İnanılmaz güzellikte bir mekan. Asla vazgeçemeyiz. Fiyatlar tuzlu ama hakkıdır (; Menüsü güzel, ortamı güzel,gelenler kaliteli,garsonları bile elit (; Bir mor manyağı olduğum için dekor beni her seferinde büyüler. Kesinlikle en iyi Akdeniz mutfağına sahip Istanbul lokantasıdır (,
     
  4. 4 Mart 2009
    Konu Sahibi : Elif
  5. cigdem_sezar

    cigdem_sezar crocus Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2008
    Mesajlar:
    20
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    benimde favorim yerimseniben
     
  6. 3 Nisan 2009
    Konu Sahibi : Elif
  7. angel_baby

    angel_baby Aktif Üye Üye

    Katılım:
    8 Mart 2009
    Mesajlar:
    359
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Pazar kahvaltılarının tadı bir ba$ka lacivert'te..ak$am da balık iyi gider..ama hep yazın giderim hiç kı$ın gitmedim..Bence en çok yazın gidilesi bir mekan