Lahana turşusu

Konusu 'Turşular' forumundadır ve Eylul tarafından 14 Haziran 2008 başlatılmıştır.

    14 Haziran 2008
    Konu Sahibi : Eylul
  1. Eylul

    Eylul Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    1 Ekim 2007
    Mesajlar:
    6.223
    Beğenildi:
    11
    Ödül Puanları:
    146
    1- Lahana bir iki yaprak soyulup dilim dilim kesilir.
    Emaye bir kovaya yerleştirilir. Kırmızı biber, sarımsak ve nohut konur.
    2- 5 bardak suya 1 çorba kaşığı esas olmak üzere tuzlu su hazırlanır. Şeker ve maya konup, eritilir. Lahananın üzerini geçecek şekilde doldurulur.
    3- Her gün 1- 2 kere karıştırılıp suyu savrularak havalandırılır. (Fena kokmaması ve suyun parlak olması için)
    4- 15- 20 gün içinde turşu olur.