Lahmacun böregi

Konusu 'Börekler' forumundadır ve Elif tarafından 16 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    16 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.609
    Beğenildi:
    5.137
    Ödül Puanları:
    438
    Maya bir bardak ılık su ile yumuşatılır. Un, ılık süt, tuz, maya hepsi bir arada yoğurulur. Hamur 2 saat kadar dinlendirilir. Dinlenen hamur kabarır. Hamur dinlenirken soğanlar ince ince doğranır. Biberler ufak ufak kesilir. Kıyma, soğan, yeşil biber hafifçe kızdırdığımız margarinde 5 dakika kadar çevrilir. Üzerine rendelenmiş domates ilave edilir ve çay kaşığının ucu ile tuz ve aynı ölçüde karabiber eklenir. 2-3 dakika bu şekilde pişirilir. Öte yandan 2 saat kadar dinlenmiş olan hamurdan yumurta büyüklüğünde toplar koparılır ve el ile ufak lahmacun ebadında şekil verilir. Herbirinin üzerine hazırlanan bu harçtan konulur. 160 derecede 25 dakika kadar pişirilir. Çıkmasına yakın 3 yumurta çırpılıp herbirinin üzerine gezdirilir ve 2 dakika sonra fırından çıkarılır.