Lahse/ Mercimek Çorbası/Kafkas

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 17 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    17 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.622
    Beğenildi:
    5.151
    Ödül Puanları:
    438
    Yeşil mercimek haşlanır.
    Un, su ve tuz ile hamur tutulur, bir yufka açılır, erişte gibi kesilir.
    Kaynayan suya mercimek ve ince kesilmiş hamur atılır, birlikte pişirilir, tuz konur.
    İnce doğranmış soğan yağla kavrulur, kırmızı toz biber eklenir ve bu karışım çorbanın üzerine gezdirilir.
    Kaynak: Süreyya UTKU / ABZAH