Lanaşı (Bulgaristan)

Konusu 'Yöresel Yemekler II' forumundadır ve emilia tarafından 4 Mart 2009 başlatılmıştır.

    4 Mart 2009
    Konu Sahibi : emilia
  1. emilia

    emilia Emina Üye

    Katılım:
    17 Ekim 2007
    Mesajlar:
    901
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    108
    Malzemeler;

    *1 adet ufak lahana,
    *3 çorba kaşığı sıvı yağ,
    *1 çorba kaşığı un,
    *2 çorba kaşığı kaymak
    *1,5 çay bardağı pirinç,
    *1 adet domates,
    *1 adet sivri biber,
    *su,
    *süt,
    *tuz


    Yapılışı ;

    ilk önce lahanamızı ufak ufak (liğme liğme) kıyarız,kıydığımız lahanayı tepsimizde tuz ile ovalarız.tuz ile ovaladığımız lahanayı yağlanmış olan tenceremize koyup kavururuz...kavrulduktan sonra lahanaların üzerine çıkacak kadar suyumuzu ilave ederiz...bunu bu şekilde kaynatıp pişirdikten sonra,üzerine pirincimizi ilave ederiz(karıştırmak yok),üzerine önceden doğradığımız domates ve biberimizi koyarız...bu şekilde pirinç kabarana kadar pişer...Lanaşımızı ateşten indireceğimiz zaman 1 çay bardağı süt ilave ederiz...

    Terbiyesi ;

    1 kaşık unu ve 1 kaşık yağı birlikte kavurup lanaşının üzerine döküp karıştırırız...üzerine 2 kaşık kaymak(katık) ilave edip haraketlerimiz seri ve kalçadan olmak şartı ile güzelce karıştırırız...Not:Tarifimiz 4 kişiliktir...!
     
  2. 30 Mart 2009
    Konu Sahibi : emilia
  3. keri34

    keri34 derinin annesi Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    1.724
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    148
    canım benım aılemde gocmen ama annem bu yemegı daha farklı yapıyor.demekkı ordada yore yore degısıyor tatlar.bende annemın ve dolayısıyla benım yaptıgım tarıfı zeytınyaglılar bolumunde zeytınyaglı kapuska olarak yazmıstım
     
  4. 16 Nisan 2009
    Konu Sahibi : emilia
  5. sezence

    sezence Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    36
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    emiliacığım bendebg göçmeniyim bunu bizde çok yaparız yalnız ben pirinçli pek sevmem ben zeytinyağlısını daha çok seviyorum biraz salça domates renk veriyo ayrıca defne yaprağı lahanaya çok güzel bir koku veriyo ben mutlaka 2-3 yaprak atarım denemeni tavsiye ederim
     
  6. 16 Nisan 2009
    Konu Sahibi : emilia
  7. sezence

    sezence Aktif Üye Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2009
    Mesajlar:
    36
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    86
    canım bende bg göçmeniyim bizde çok yaparız bunu.yalnız ben zeytin yağlısını daha çok seviyorum.bak bide benden bir öneri lahanaya defne yaprağı çok yakışıyo ben mutlaka2-3 yaprak atarım denemeni tavsiye ederim.