Lavaş Ekmeği

Konusu 'Ekmekler&Pideler' forumundadır ve Elif tarafından 9 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    9 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.663
    Beğenildi:
    5.193
    Ödül Puanları:
    438
    Un ile tuzu bir kapta karıştırın. Kapta suyun yarısıyla mayayı karıştırın. Un ortasını açın mayalı suyu koyup içine 1 çay kaşığı şeker atın üzerini un ile örtün. 10 dakika ılık bir yerde mayalandırın. Geri kalan unu ve suyu katarak elinize yapışmayan elastik bir hamur oluncaya kadar yoğurun. 1 saat kadar hacmi iki katı oluncaya kadar hamuru ılık bir yerde dinlenmeye bırakın. Hamuru yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın. Hamuru top haline getirin. Yarım saat dinlenmeye bırakın. Teflon tavayı ateşte ısıtın. Hamur toplarını açabildiğiniz kadar ince açın, fazla unu silkeleyerek tavada pişirin. Bir yüzünü 1 dakika kadar diğer yüzünü 30 sn. kadar pişirmeniz (hafif kızarmış) yeterli olacaktır