Lazanya/İtalya

Konusu 'Dünya Mutfakları' forumundadır ve Elif tarafından 4 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    4 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.632
    Beğenildi:
    5.166
    Ödül Puanları:
    438
    sogani, biberi yagda biraz kavurun, kiymayi ekleyin suyunu cekene kadar devam kavurun,
    domates konservesini ve baharatinida ekleyip agzini kapatip kisik ateste 10-15 dakika pisirin
    bechamelsos icin tereyagini tencerede eritip unu kavurun, sütünü azar azar koyulasana kadar dökün tuzunuda ekleyip kaynayana kadar pisirin.
    tepsi kalibinizin altini biraz kiymayla yaglayin, hazir hamur(sert), üzerine kiymayi onun üzerine sosunu dökün ayni islemi harciniz bitene kadar tekrarlayin en son üzeri kiyma ve sosu olmasi lazim, kasarida ekleyip 200derecede 30 dakika firinda pisirin. kesmeden yarim saat dinlenmesi lazim.
    Afiyet olsun!