Lazanya

Konusu 'Makarnalar' forumundadır ve Elif tarafından 7 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    7 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.616
    Beğenildi:
    5.145
    Ödül Puanları:
    438
    Tarif TuRuNCu üyemize aittir eski yemek bölümünden buraya kopyalanmışdır



    1/2 paket Yumurtalı lazanya(büyük marketlerde bulabilirsiniz kutu içerisinde)
    iç sosu:
    200-250 gr kıyma
    1 büyük soğan
    1 adet iri havuç
    1 tane orta boy dolmalık kırmızı biber
    6-7 adet mantar
    salça
    baharat olarak tuz biber+ varsa fesleğen ekleyin.(İnanılmaz lezzet katıyor.benim için olmazsa olmaz bi baharat)
    beşamel sosu:
    750 mlt süt
    3 kaşık un
    1 yemek kaşığı margarin
    varsa muskat cevizi(aktarlardan bulabilirsiniz,rendelenmişi varsa o da olur.Bu baharatta beşamel soslarının vazgeçilmezidir)

    üzeri için kaşar peyniri rendesi

    sos:
    kıyma kavrulur,soğan eklenip kavrulmaya devam eder,sonra sırası ile havuç,kırmızı biber ve mantar eklenir.Göz kararı salçasını ekleyip1 bardak sıcak su ile sulandırın sosu.Hafif sulu olacak.(makarna için yaptığınız kıymalı sosun kıvamı gibi olacak).Daha sonra baharatlarını ekleyin,altını kısın ve pişsin.
    beşamel sosu:
    margarini eritin,unu kavurun,sütü ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.Dikkat edin topaklaşmasın un.Kıvamı cıvık olursa nişasta veya un ilavesi yapabilirsiniz sonradan veya koyu olursa biraz süt ekleyebilirsiniz.
    Son olarak Tuz ,k.biber ve muskatı ekleyin.Muskatı tuzun miktarı kadar kullanabilisiniz.
    kıymalı sos ve beşamel sosu hazırladıktan sonra kare veya dikdörtgen bir borcamı biraz margarinle yağlayalım.Yaptığımız salçalı sosun suyundan dibine dökelim.yanyana,borcamın dibi kapanacak şekilde tek kat lazanya yapraklarını dizelim.Üzerine salçalı sos,sosun üzerine beşamel sosu.Sonra bi kat daha lazanya,sos,beşamel sosu.Tekrar üstüne lazanyaları diziyoruz.Kalan kıymalı sosu döküyoruz.Kalan beşamel sosunuda üzerini kapatacak şekilde döküyoruz.Üzerime bolca kaşar peyniri rendesi serpip fırına veriyoruz.40-45dk pişsin.Çıkarmadan hamurun yumuşayıp yumuşamamış olduğunu bi bıcak yardımı ile kontrol edin.
    NOT: BAZILARI LAZANYAYI YAPRAKLARINI ÖNCEDEN HAŞLAYIP ÖYLE DİZİYOR BORCAMA.BU ŞEKİLDE SERVİS ESNASINDA DAĞILIYOR VE FAZLA LEZZETLİ OLMUYOR.

    Lazanyamız piştikten sonra sıcak olarak servis yapın.Yapımı zor gibi görünüyor ama aslında değil.Yedikten sonra biraz zahmete değdiğini görceksiniz.Bu arada ben malzemeleri göz kararı verdim.Siz fazlalaştırıp veya eksiltebilirsiniz
     
    Son düzenleme: 7 Aralık 2008