Levrek Buğulama

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve xxDerinxx tarafından 30 Nisan 2010 başlatılmıştır.

    30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  1. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
    devletsah.com'dan alıntıdır...



    2 adet levrek (halka halka doğranmış)
    2 adet soğan
    2 adet domates
    2 adet patates
    1 adet limon
    4 diş sarımsak
    zeytinyağı
    Defne Yaprağı
    biberiye
    tuz

    Levrekler iyice yıkanır. Biraz zeytinyağı, 3-4 dilim limon, sarımsak ve defne yaprağı ile 2 saat buzdolabında terbiye edilir.
    Bu sırada kabukları soyulup dilimlenen patatesler biberiye dalı ile beraber haşlanır.
    Kiremite ya da güveçe terbiyelenen balıklar dizilir.
    Üzerine limon dilimleri yerleştirilir.
    Haşlanan patatesler balıkların yanına konulur.
    Soğanlar ve domatesler halka halka dilimlenir.
    Balıkların üzerine önce soğanlar sonra da domatesler dizilir.
    Sosun içindeki sarımsaklar ve defne yaprakları da güveçe aktarılır.
    En son çok az zeytinyağı gezdirilir.
    Güveçin üzeri alüminyum folyo ile kapatılır.
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 – 30 dakika pişirilir.
     
  2. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  3. xxDerinxx

    xxDerinxx ♥♥ Aşkım ♥♥ Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2010
    Mesajlar:
    9.052
    Beğenildi:
    15
    Ödül Puanları:
    148
  4. 30 Nisan 2010
    Konu Sahibi : xxDerinxx
  5. Pink7

    Pink7 ヅ 웃♥♥♥유 &#1 Üye

    Katılım:
    13 Mart 2010
    Mesajlar:
    2.075
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    106
    Elinize saglık