Levrek veya Kefal buğulama/gediz üyemizden

Konusu 'Deniz Ürünleri' forumundadır ve Elif tarafından 3 Ocak 2009 başlatılmıştır.

    3 Ocak 2009
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.595
    Beğenildi:
    5.125
    Ödül Puanları:
    438
    [​IMG]

    Benim önerim deniz levreğidir 1 kg boyutlarında olması balığın yağlanması itibarı ilelezzetine lezzet katar.
    3 adet orta boy patates bunları dilim dilim ne çok kalın ne çok ince olması itibari ile güzelcene doğruyoruz.
    2 adet orta boy kuru soğan bunlarıda iyice kabuğunu çıkardıktan sonra patates gibi doğruyoruz patatese göre biraz daha kalın olabilir.
    1 adet limonu kabuğundan iyice ayrıştırıp limonlarıda patates gibi güzelcene dilimliyoruz kabuğunu neden kestik çünkü balığa acı bir tat bırakmasın diye =)
    Bolcana yeşil biber balığın etrafını saracak bir biçimde biberlerimizi döşüyoruz.
    1 adet falan domates koyabilirsiniz fakat balığı çok sulandırcağından pek tavsiye etmiyorum.

    1 adet deniz levreği daha ekonomik bir balık isterseniz 2 adet topan kefal (irilerinden)
    3 adet orta boy patates
    2 adet orta boy kuru soğan
    1 adet limon
    Bol yeşil biber
    1 adet falan domates

    Balığı iyice temizledikten iç kısmından keskin bir bıçak ile balığın açılması için umurka kısmını bıçak ile kırıp balığı iyice fileto haline getiriyoruz balıklar çok iri ise bir kaç çizik atabilirsiniz bıçak ile sonra iyice tuzlayıp ve üstüne bir miktar zeytin yağı döktükten sonra iyice balığa bu malzemeyi yedirip 10 dakika kadar bekletiyoruz.Tepsimizi bol miktarda zeytin yağı döktükten sonra balıkları ve hazırladığımız malzemeleri güzel bir biçimde balık ortaya gelicek bir biçimde döşüyoruz.Malzemelerinde ve balığın üstüne ve malzemeleri güzelcene tuz ile tekrar doyurun.
    Ve en önemli kısıma geliyorum üstüne bolcana karabiber dökün bol olsun ama fazlada abartmayın =) ek olarakta defne yaprağı bulabilirseniz güzel bir koku yayıcaktır ama olmasada olur.En son olarak çok az miktarda su ilave ederek fırınımıza yolluyoruz.
    Şimdi ise pişirme kısmına geldik fırınımızda 180 derecede fırınımızın üst ve alt kısımlarını çalıştırarak 1 saat kadar sürekli gözetimde olmak kaydı ile sık sık bakın ki yanmasın çünkü fırından fırında fark olabilir.
    Ek dipnot olarak defne yaprağı birde bir kaç diş sarımsak ilaveside hari bir lezzete sokuyor balığımızı.
    Afiyet olsun..