Leziz Un Çorbası-Resimli

Konusu 'Çorbalar' forumundadır ve Libyana tarafından 20 Eylül 2008 başlatılmıştır.

    20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  1. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Harika un un çorbası..
    Kokusuna bayılıyorum pişer pişmez muhtesem kokuyor..Tadı da enfes...



    20 gr. un,
    50 gr. sıvı yağ,
    50 gr. kaşar peynir,
    50 gr. bezelye,
    150 gr. süt,
    Yarım top dereotu,
    Yeterince su

    Tencereye sıvı yağ koyduktan sonra ısıtılır ve içine un ilave edilir. Hafif sararana kadar kavrulur, sonra içine ince kıyılmış kaşarlar koyulur ve karıştırılır. Üzerine süt ve yeteri kadar su ilave edilip 15 dakika kaynatılır. Kaynayan çorbaya bezelye ve ince kıyılmış dereotu da ilave edilip bir taşım kaynatılır, ocaktan indirilir.
    Afiyet olsun.
     
    Son düzenleyen: Moderatör: 2 Mart 2009
  2. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  3. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    alıntı
     
    Son düzenleme: 20 Eylül 2008
  4. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  5. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    ellerine saglik canim ,canim stedi valla ,burnumda tuttu kokusu mis gibi, dumani ustunde,
    bi tas versende icsek
    sutlu oldugunu bilmiyodum bide ben deneyim
     
  6. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  7. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile3

    Sen iste bidenem..
    Evet sütle muhteşem oluyor
    İnan ki..
    Misafirlerimize yaptım geçen;tarifini aldılar;abartmıyorum bayıldılar...
    Altı üstü çorba dersin ama çok leziz hele de sütlü sevenler için...
    Ben bu tarifi abartıp neredeyse tamamen sütle yapıyorum azcık sıcak su cok az
    bir de de kaşarını çok bol ekliyoru
    oohh
    nasıl eriyor kayıyor
    anlatamamşakkıdı
     
  8. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  9. Sympathique

    Sympathique Popüler Üye Pro Üye

    Katılım:
    19 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.706
    Beğenildi:
    45
    Ödül Puanları:
    153
    dur kiz canim istedi , ne uzelde anlatiyon
    simdi isteyim , evde olsaydim kesin yapardim valla
    sutu normalde sevmem ama corbasi olunca seviyorum
    sut, kasar ve kavrulmus un ,hepsinin tadi birlesince gercekten eminim guzel olduna
    uzerine tereyag falan kizartmiyomusun ,oylede guzel olabilir
     
  10. 20 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  11. Libyana

    Libyana Allah var, Allah yâr... Pro Üye

    Katılım:
    1 Haziran 2008
    Mesajlar:
    6.009
    Beğenildi:
    18
    Ödül Puanları:
    148
    Kesınlıle harıka oluyor tereyag ve toz kırmızı bıber gezdırdım en son ustunde...
    Bıraz da arzuya baglı sarımsak olabılır..Super tat verıyor..
     
  12. 21 Eylül 2008
    Konu Sahibi : Libyana
  13. cilekk

    cilekk Kücük adamIna asIk.. Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    6.905
    Beğenildi:
    16
    Ödül Puanları:
    146
    hmm bunu canim ananem sü¨tsüz yapar,unu iyice kavur rengi koyulassin diye..

    birde kaynayip altini kapadiginda icine cok azcik bulgur tar tadi ve kokusu nefis olur..

    pazar kahfaltilarinda kiymali yaoar..off aciktimmi ne:)


    ellerine saglik lo seninde.
     
  14. 1 Mart 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  15. roseaysegul

    roseaysegul Aktif Üye Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2008
    Mesajlar:
    399
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    corbam pisti misss kokulari yayildi heryere ilk kez corbada sut kullandim tabii esimin istegi uzerine ufak bir degisiklik yapip bezelye yerine az pirinc kullandim
    ellerine saglik libyanacim tesekkur ederim
     
  16. 2 Mart 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  17. Borzo

    Borzo Mucizemmm Pro Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2007
    Mesajlar:
    3.010
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    106
    Süt ile nasıl oluyorki Kokmasın Liboşum.
     
  18. 22 Mart 2009
    Konu Sahibi : Libyana
  19. Banan

    Banan Eşine Sırılsıklam Aşık..! Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    581
    Beğenildi:
    2
    Ödül Puanları:
    86
    benim anlamadığım, 20 gr un ne kadar olur? ya da 50 gr peynir ne kadar olur? ben bu gramları neye göre ölçerek ekleyeceğim çorbanın içine? 20 ya da 50 gr olduğunu nasıl anlayacağım??? yanii göz kararı mı?