Lezzetli pufpuflar...

Konusu 'Hamur İşleri' forumundadır ve Elif tarafından 15 Aralık 2008 başlatılmıştır.

    15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : Elif
  1. Elif

    Elif Onur Üyesi Pro Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    24.653
    Beğenildi:
    5.191
    Ödül Puanları:
    438
    Büyük bir kasede un, kabartma tozu, tuz ve şekeri karıştırın. sonra tereyağını ekleyeceğiz.
    Burada tereyağının soğuk olması gerekiyor. Yağı bıçakla veya elinizle küçük parçalara ayırarak
    hamura ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Ekmek kırıntısına benzeyen bir hamur elde edene kadar yoğurun.
    Daha sonra süt ve yumurtayı ekleyeceğiz. Fakat unlar çeşitlerine, markalarına göre farklılık
    gösterebiliyor o yüzden sütün hepsini birden hamura eklemeyin. Önce yarısını ve yumurtayı ekleyin, hamurunuzun bir araya gelene kadar süt ekleyebilirsiniz. bu hamurda önemli olan bir diğer noktada hamuru fazla yoğurmamak. Sadece hamur bir araya gelene kadar yoğurun ve bırakın. Bu hamurun çok fazla yoğrulmaması çok önemli. Eğer ekmeğiniz piştiğinde sert olursa çok yoğurmuşsunuz demektir.
    Sonra hamuru 1,5 cm kalınlığında açıyoruz.
    Bir bardağın ağzını hafifçe unlayarak yuvarlak parçalar kesip fırın kağıdı serilmiş tepsiye diziyoruz