Lezzetli Tavuk ve Balık Yapımı

Konusu 'Mutfak Püf Noktaları' forumundadır ve narikin_71 tarafından 20 Kasım 2008 başlatılmıştır.

    20 Kasım 2008
    Konu Sahibi : narikin_71
  1. narikin_71

    narikin_71 Aktif Üye Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2008
    Mesajlar:
    60
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    kızlar geçenlerde tavuğun içine zencefil koydum güzel oldu balığa da defne yaprağı koydum balık ve tavuğu daha fazla lezzetli yapmak için ne yapmak lazım ne tür baharatlar kullanmalıyım sizce :nazar:
     
  2. 15 Aralık 2008
    Konu Sahibi : narikin_71
  3. Susuz

    Susuz Aktif Üye Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2008
    Mesajlar:
    419
    Beğenildi:
    3
    Ödül Puanları:
    86
    Tavuğu sote yaparken köri katarım , fırına vereceğim zaman ise soya sosuna yatıırırım 1 saat falan , çok lezzetli oluyor .
     
  4. 22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : narikin_71
  5. AsiMavi

    AsiMavi ♥♥..hosgeldin BeHiCeM..♥♥ Üye

    Katılım:
    13 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    3.345
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    148
    canim baliga kirmizi biber ve limon yakisiyor aklinda bulunsun.
     
  6. 22 Aralık 2008
    Konu Sahibi : narikin_71
  7. moonxlight

    moonxlight Aktif Üye Üye

    Katılım:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    132
    Beğenildi:
    1
    Ödül Puanları:
    86
    Cumartesi misafirlerimede yaptım.Levrek buğulama.İlk önce yapacağınız tencereye ilk önce 2 adet domates söğüşlenip dizilir.Kılçıklarını ayıklatırıp fileto yaptırdığınız levrekler domateslerin üzerine dizlir.Tekrar 2 adet(ortaboy)domates üstüne söğüşlenir.2 adet yeşil biber çekirdekleri alınıp ortadan ikiye tekrar 2 ye bölünerek dizilir.5,6 diş sarımsak doğranır.Bir limon kabukları soyulduktan sonra yuvarlak vede ince kesilerek dizilir.Bir tutam maydanoz elinizle parçalayarak üstüne konur.2 adet defne yaprağıda konulur.1 çorba kaşığı kadar zeytinyağı veya ufak bir parça tereyağ konulur.Hiç su koymadan ilk önce harlı ateş daha sonra kısılarak 15 dakika pişirilir.Kış domatesleri pek kırmızılık vermeyeceği için 1 tatlı kaşığı kadar tatlı biber salçası acı seviyorsanız acı biber salçası çok az bir su ile sulandırılarak buğulamaya konabilir. (Tuz da isteğinize bağlı olarak koyabilirsnz)
    ÇUPRA yıda altına fırın kağıdı serilmiş tepsiye koyuyorum.Balığın içine 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı kadar kekik vede çok az zeytinyağı koyup fırının ızgara bölümünü açıp kapağınıda açık bırakarak ,ilk önce bir tarafını sonra diğer tarafını pişirerek sunum yapıyorum bol limonlu roka salatasıyla:))