Limon kabukları

Konusu 'Püf Noktaları' forumundadır ve beyaz toprak tarafından 21 Ocak 2008 başlatılmıştır.

    21 Ocak 2008
    Konu Sahibi : beyaz toprak
  1. beyaz toprak

    beyaz toprak çirkin ama tatlı cadı=) Üye

    Katılım:
    10 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    4.948
    Beğenildi:
    22
    Ödül Puanları:
    148
    limon kabuklarını saklayarak kurutunuz..icabettiği zaman bunları rendeleyerek,salçalara,pastalara,limon kokusu vermekte kullanabilirsiniz.Temiz kömür tozu(odun kömürü)müsavi miktarda karıştırılmış kurumuş limon kabuğu tozu ile güzel bir diş tozuda yapabilirsiniz.iki kahve kaşığı limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi küçük bir cezvede kaynatılarak içilecek olursa hazmı kolaylaştıran çok faydalı bir içicek olur....
     
  2. 22 Ocak 2008
    Konu Sahibi : beyaz toprak
  3. BarbunyaPilaki

    BarbunyaPilaki Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.
    Ben de portakal kabuklarını kurutup robottan çekiyorum yazın pastalara ve tatlılara koku vermek için kullanıyorum. Çok güzel oluyor tavsiye ederim. Nede olsa kış mevsimindeyiz bol bol portakal ve limon var
     
  4. 23 Ocak 2008
    Konu Sahibi : beyaz toprak
  5. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Canım nasıl kurutuyorsun, birde keklerde sert olmuyormu kuruduktan sonra?

    Kabukları rendelesem, dondurucuya koysam olurr mu acaba?
     
  6. 24 Ocak 2008
    Konu Sahibi : beyaz toprak
  7. BarbunyaPilaki

    BarbunyaPilaki Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    Canım ben portakalı soyduktan sonra kabuklarını kaloriferin üstüne koyuyorum ertesi gün zaten kurumuş oluyor. Kuruyan kabukları bir poşette topluyorum. Robotu dolduracak şekilde çoğaldıktan sonrada robottan çekiyorum. Zaten çok küçük oluyorlar. Toz gibi değil ama yani bayağı küçülüyorlar nescafe gibi oluyorlar. Ondan sonrada bir kavanoza koyuyorum. Yazın pastalara tatlılara 1-2 tatlı kaşığı katıyorum. Aynı taze portakal kabuğu rendelemiş gibi oluyor. Hatta arkadaşlar soruyorlar bu mevsimde portakalı nerden buldun diye
     
  8. 30 Ocak 2008
    Konu Sahibi : beyaz toprak
  9. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Teşekkür ederim mutlaka deniycem.Birde beyaz yerleri varya onları çıkarıyormusun ? Limon kabuklarınıda aynı şekilde yapabilirmiyiz ki?
     
  10. 30 Ocak 2008
    Konu Sahibi : beyaz toprak
  11. BarbunyaPilaki

    BarbunyaPilaki Popüler Üye Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2006
    Mesajlar:
    827
    Beğenildi:
    4
    Ödül Puanları:
    108
    yok canım çıkartmıyorum. tabi yapabilirsin ama onları soymak zor olur diye ben hiç yapmadım ama iyi aklıma getirdin bide bunu deneyeyim bakalım.
     
  12. 30 Ocak 2008
    Konu Sahibi : beyaz toprak
  13. AskKirintisi

    AskKirintisi Popüler Üye Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2007
    Mesajlar:
    4.817
    Beğenildi:
    20
    Ödül Puanları:
    108
    Başka bir forumda okudum.
    portakal kabuklarını rendeliyoruz, toz şekerle karıştırıyoruz ve kavanoza koyuyoruz. 1 yıl bekliyormuş, tadıda harika oluyormuş, ben denedim bakalım bozulacak mı, ama sanmıyorum şekerli olduğu için yoksa reçellerde bozulurdu.
     
  14. 25 Şubat 2008
    Konu Sahibi : beyaz toprak
  15. ozlem28

    ozlem28 Popüler Üye Üye

    Katılım:
    6 Aralık 2007
    Mesajlar:
    830
    Beğenildi:
    44
    Ödül Puanları:
    108
    bende şekerle karıştırıp kavanozda saklıyorum. bozulmuyor hiçyerimseniben