Limon peltesi (resimli)

Konusu 'Tatlılar' forumundadır ve bebisim52 tarafından 14 Şubat 2009 başlatılmıştır.

    14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  1. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    ekşimsi bir tatlı şiddetle tavsiye ediyorum.

    not:portakalla yapılan pelte ılık olarak yendiğinde soğuk algınlığına birebir.

    1 adet limon kabuğu rendesi (rendenin ince tarafında rendelenecek)
    yarım su bardağı sıkılmış limon suyu
    1 su bardağı şeker
    1,5 su bardağı su3 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası

    öncelikle limonun kabuğu ince rende ile rendelenir.yarım subardağı sıkılmış limon suyunu(2 adet limona yakın oluyo)3 kaşık nişasta ile iyice karıştırılır.bir tencereye aktarılır üzerine şeker su ve limon kabukları koyulur ve muhallebi gibi kaynatılır.kaynamaya çıktıktan sonra 2 3 dk daha karıştırılır.ocaktan alınır.sonra ılınınca hafif su gezdirilmiş kaselere boşaltılır.kaselerin sudan geçirilmesinin nedeni ters çevrilince yapışıp kalmasın hemen kaseden ayrılsın diye.buzdolabına koyup ertesi gün afiyetle yenilir.istenirse portakal suyuylada yapılır.

    hatta pudinglerin üzerine dökülüpte yenilir.


    afiyet olsun.
     
  2. 14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  3. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 31 Ağustos 2009
  4. 14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  5. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 31 Ağustos 2009
  6. 14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  7. BenGoksu

    BenGoksu Aktif Üye Üye

    Katılım:
    7 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    32
    Beğenildi:
    0
    Ödül Puanları:
    76
    çok hoş görünüyor ellerine sağlık....
     
  8. 14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  9. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    [​IMG][/url][/IMG]
     
  10. 14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  11. AttaQue

    AttaQue Yeni Üye Üye

    Katılım:
    30 Nisan 2007
    Mesajlar:
    2.754
    Beğenildi:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    Çok güzel görünüyor , mısır nişastası yerine mısır unu konsa olmaz mı acaba?
     
  12. 14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  13. icimdeki_sen

    icimdeki_sen 17.10.2014 miladim kizim Pro Üye

    Katılım:
    20 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.978
    Beğenildi:
    77
    Ödül Puanları:
    153
    cok degisik bir tatli gercekten denemek lazim...
    ellerine saglik canim...
     
  14. 14 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  15. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148

    mısır nişastası dediğim kurabiyelere konan ve baklava açılan nişasta tarifinde öyle yazıyodu bende denedim heralde un konmuyo çünkü çok tarif vardı hepside nişastalıydı.
     
  16. 16 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  17. incitanemtuana

    incitanemtuana EVLI MUTLU IKI COCUKLU :) Pro Üye

    Katılım:
    10 Aralık 2007
    Mesajlar:
    25.557
    Beğenildi:
    21
    Ödül Puanları:
    198
    ay ben göremedim ya :KK43:
    cokda merak etdim simdi
     
  18. 16 Şubat 2009
    Konu Sahibi : bebisim52
  19. bebisim52

    bebisim52 Tüm varlığım kızımmm... Üye

    Katılım:
    7 Aralık 2007
    Mesajlar:
    4.903
    Beğenildi:
    19
    Ödül Puanları:
    148
    cnm heralde resimde problem vardı ama şimdi gayet güzel görünüyor.